GasztroHírek  » 

Csütörtökön indul a Gourmet Fesztivál

Csütörtökön indul a Gourmet Fesztivál

2019.05.15.  | S.N.

Aki legjobban az Anyukám mondta focacciájára vágyik, az vasárnap látogasson ki a Millenárisra, de a többi napon is számtalan program és finomság várja az érdeklődőket.

Ahogy már írtuk, a május 16-19-ig tartó fesztivál idei tematikája a paprika, a sercli és a sör, és most már azt is tudjuk, hogy az ország legjobb séfjei mit tudnak kihozni ebből. Az Onyx egyetlen fogásban egyesíti majd a három alapanyagot: kenyérfagylaltjukat paprikás málnaöntettel és sörkockákkal kínálják.

A Babel a szarvasgombás tojásos nokedli mellé egy másik remek fogását is hozza, amelyhez a helyben grillezett polipcsápot most kivételesen először sörben pácolják.

A Salon paprikaszörpöt főz, az Arany Kaviár pedig nem csak egy különleges pelmenyit kínál, de kaviárkóstolót is tart.

Az országban először lehet megkóstolni, milyen ízeket hoz ki az alapanyagokból a hazai tévénézők számára A Konyhafőnökből ismert Rácz Jenő, aki Kínában már szerzett egy étteremnek Michelin-csillagot és hamarosan saját helyet nyit Budapesten: a Millenárison tőkehala mellett espelette-i paprikával készített kacsamellel és saját sajttortájával is bemutatkozik. A távol-keleti ízek kedvelőinek a Kobuta séfje, Takács Lajos gyozákkal (japán gombóc) készül, Varga Dani, az Aum étterem konyhafőnöke vörös curry-s kacsalevest főz, és a korábbi évekhez hasonlóan ott lesz a főváros egyik legjobb kínai konyháját vivő Wang mester és a japán konyhaművészetben díjnyertes Sushi sei is. A fesztivál honlapján már olvasható és letölthető a teljes menü.

Idén egyébként a sör szülte a legkülönlegesebbnek ígérkező fogásokat. Lesz IPA fagyi a +52-nél, sörös máglyarakás az Almalombnál, csilis sör az ÉS-nél és meggysör a Macesz Bisztró flódnijához. A St. Andreánál spárgával és citrommal kínálják az italt,

a Sütizz cukrászai Söribo néven gumicukrot főztek belőle.

A Trattoria Pomo d’Oro „málnasörbettel” frissíti a créme brulée-t, a Villa Medici vajsörfagyit, a Zincenco „hortobágyi sörös cipót” kínál, a Vegan Love húsos burgereket leköröző húsmentes burgerét pedig sörtésztában sült csemege uborka kíséri. Aki viszont az elmúlt években jól megszokott fogásokra vágyik, az megtalálja például az Anyukám mondta focacciáját is, de ezúttal csak a negyedik napon, vasárnap.

Mindemellett több mint 30 borászat és borkereskedő mutatkozik be, de lesz pálinka, whiskey, hazai gin, rengeteg koktél, sokféle kézműves sör, csapolt Staropramen és számos belga sörkülönlegesség is. Szabadtéri tüzek is fellobbannak: az Esca faszénen süti a hortobágyi palacsintát, a DNB Budapest pedig sós kürtőskaláccsal mutatkozik be, libamájas és kecskesajtos változatban. A Costes lecsós nyitott szendvicset ad mangalicaszalonnával, a Bori Mami szarvasgombás lecsót, a Laurel pedig bodagra (lepénykenyérre) tálalja a körömpörköltjét. A Digó nápolyi kemencéjéből ezúttal paprikás pizzák is előkerülnek, és a húsmentes fogásokat kereső látogatóknak kedvez a Naspolya Nassolda füstölt paprikával készített brokkoliserclije is.

A gasztroszínpadon péntektől folyamatos a program, egymást váltják a magyar és nemzetközi bemutatók. Főz és mesél

a két Michelin-csillagos osztrák éttermet vivő Konstantin Filippou és a moszkvai Twins Gardent vezető séfpár, Ivan és Szergej is – ők exkluzív vacsorát is adnak,

amire még lehet jelentkezni. Pohner Ádám séf és csapata a Bocuse d’Or élményeiről beszél, és New Yorkból a fesztiválra érkezik az a Jeremy Salamon is, aki a várakozások szerint ottani éttermével a magyar konyha új amerikai nagykövete lehet – ahogy ezt a Magyar Konyha legutóbbi számába is elmesélte. A workshopokon pedig közelről lehet elmélyedni a briós, a kimchi, a kovászos kenyér és a kovászolás, a mentes ételek, illetve a sörrel készülő sütemények világában. A gyerekeket gasztrojátszóház várja.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.