GasztroHírek  » 

Dalnoki Bence utazik az ifjú séfek világbajnokságára

Dalnoki Bence utazik az ifjú séfek világbajnokságára

2019.04.16.  | S.N., fotók: Földi Réka

Dalnoki Bence, a Stand étterem fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 elnevezésű ifjúsági szakács-világbajnokságon, Kanadában.

A magyar Chaine Egyesület 24. alkalommal rendezte meg az ifjúsági szakácsverseny nemzeti válogatóját a METRO Gasztroakadémián. A versenyen az Arany Kaviár, a Borkonyha, a Corinthia Hotel Budapest, a Gerbeaud-Onyx Étterem, a Kárpátia Étterem, a Kistücsök, a Stand, valamint a Thermal Hotel Visegrád 27 év alatti szakácsai indultak.

A versenyzőknek

az előzetesen kihirdetett mangalica szűz és szalonna, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár (black box) alapanyagainak felhasználásával három óra alatt kellett egy három fogásból álló menüsort elkészíteniük, négy főre.

Idén a meglepetéskosár makrélát, cukkinit, grapefruitot és fehércsokoládét tartalmazott, ebből kellett az ifjú séfeknek elkészíteni az általuk megálmodott fogásokat. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket a METRO áruház zöldségosztályán maguk válogathattak össze.

A verseny technikai igazgatója Győrffy Árpád (Four-Seasons), helyettese Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem) volt. A konyhai zsűriben foglalt helyet Ray Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem) és Tiago Sabarigo (Costes Downtown). A kóstoló zsűrit Szulló Szabina (Stand), Tóth Ágnes (Onyx), Ádám Csaba (Olimpia), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Hamvas Zoltán (Stand), Nyíri Sándor (Arany Kaviár), Pesti István (Platán), Pohner Ádám (Kistücsök) és Rácz Krisztián (Hotel Azúr) képviselte. A konyhai zsűri a versenyzők főzési technikájára, az alapanyagok gazdaságos felhasználására, a tisztaságra és az időtakarékosságra figyeltek, míg a kóstoló zsűrizés szempontjai között az ízhatás, a megjelenés-tálalás és eredetiség szerepelt.

A Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsversenyt

Dalnoki Bence, a Stand Étterem szakácsa nyerte, ő képviselheti hazánkat a szeptemberi világbajnokságon Calgaryban.

A második Akács István, az Onyx Étterem, a harmadik Csillag Richárd, a Kistücsök Étterem ifjú séfje lett. Spekova Friderika (Borkonyha) a legszervezettebb konyhai munkáért a konyhai zsűri különdíjában részesült.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.