GasztroHírek  » 

Damniczki Balázs felkészült a tavaszra

Damniczki Balázs felkészült a tavaszra

2018.02.26.  | MKO (FOTÓ: Molnár Péter @petrosofotos)

A Damniczki Budapest a nyitás óta eltelt két évben megmutatta, hogy fagylalt, sütemény és kávé terén nem ismer kompromisszumokat, a legjobbat kívánja adni a vendégei számára. A cukrász manufaktúra gazdag fagylaltválasztéka, a sütemények és péksütemények szortimentje mellett, újabb izgalmas, szezonális monodesszertekkel várja a hozzá érkező vendégeket.

Damniczki Balázs a tőle megszokott precizitással és kreativitással alkotta meg a tavaszi kollekció desszertjeit, amelyeknek egy része a rajongók számára ismerős lehet, hiszen a Damniczki fagylaltoknál már felhasznált alapanyagok köszönnek vissza az új édességekben. Ilyen például a szomolyai fekete cseresznye, a fekete tea vagy a málna.

A szomolyai fekete cseresznye sorbet után mousse formájában kerül a pultba,

a tavalyi évben, a Caprigiani cég versenyén országos első helyen végzett fekete teás málna fagylalt szintén desszert változatban tér vissza. A gyümölcsös trió harmadik eleme pedig a feketeribizli mousse, amelyet rozmaring és szecsuáni bors fűszerez.

A kávé szerelmesei is indulhatnak: a barista világversenyeken használt Black Eagle kávégép, négy szakképzett barista és a minőségi alapanyag elengedhetetlen feltétele annak, hogy a lehető legjobb kávét biztosítsák a vendégeknek, éppen ezért választották beszállítójuknak a tatai Awaken pörkölőt, akik kellő tapasztattal és felszereléssel rendelkeznek ahhoz, hogy a friss zöld kávészemekből az egyedi ízjegyeket a lehető legjobban hozza ki.

A legmagasabb minősítést elért arabica kávéból a profi barista, Salamon Anikó készíti a Damniczki Budapest kávéit, kávés italait. Anikó folyamatosan egyeztet az Awaken pörkölő tulajdonosával, Dobos Ádámmal, visszacsatolva számára a vendégek jelzéseit, így közösen dolgoznak azon, hogy a Damniczki Budapestben valóban a vendégigényeknek megfelelő, legmagasabb minőségű kávé kerüljön felszolgálásra.

Anikó hosszú évek óta baristaként dolgozik, legkedvesebb eszköze a Black Eagle kávégép.

„Mikor először jártam a Damniczki Budapest-ben és eltöltöttem bent egy napot, átvettem a hely atmoszféráját, és tudtam, hogy ez az a hely, ahol látom magam évek múlva is.”

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.