GasztroHírek  » 

Debrecziner Gourmet Fesztivál – három nap a Nagyerdőben

Debrecziner Gourmet Fesztivál – három nap a Nagyerdőben

2019.06.11.  | MKO

Több mint huszonöt kiállító, köztük éttermek, cukrászdák, kistermelők kínálata kóstolható varázslatos környezetben a 4. Debrecziner Gourmet Fesztiválon, amelyet június 14. és 16. között rendeznek meg a debreceni Nagyerdőben, a Békás-tó partján

A rendezvény egyik különlegessége a Debreceni és környékbeli éttermek, cukrászdák és termelők bemutatása mellett az ország más, jól ismert éttermeinek jelenléte. Így ezen a fesztiválon a csúcsgasztronómia helyi és más régiókból, vagy a fővárosból érkező képviselői közvetlen összehasonlítása is lehetséges.

Egyik fő küldetésük megmutatni, hol tartanak ma mindazok, akik a vidéki Magyarországon a gasztronómiai csúcsaira törnek. További fontos cél, hogy a fesztivál a regionális kistermelőket minőségi alapanyagok előállítására ösztönözze. A három nap alatt a közönség saját tapasztalatai alapján érzékelheti,

milyen irányba halad a hagyományos debreceni gasztronómia megújítása.

A Nagyerdő lombjai alatt igényes lounge és chill out zene szól, péntek és szombat este pedig a gasztroszínpad fellépői: Iván Szandra énekes, Jász Andris szaxofonművész és Rakonczai Imre zongorista szórakoztatja a közönséget. A fesztivál műsorvezetői Liptai Claudia és Bernáth József séf lesznek.

A gasztroszínpad izgalmas programjai mellett különleges, exkluzív 15-20 fős workshopokat is szerveznek, amelyeket a hazai gasztroélet kiemelkedő szereplői tartanak.

A közönség szavazhat a legjobbnak tartott kiállítóra is. Ennek alapján, a rendezvény zárónapján Rácz Róbert szobrászművész egyedi alkotását kapja a díjazott.

Akiktől kóstolni lehet:

Éttermek:

  • Almavirág Étterem (Derecske)
  • Anyukám Mondta (Encs)
  • Arany Kaviár (Budapest)
  • Gléda (Budapest)
  • Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém)
  • Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád)
  • Ikon (Debrecen)
  • Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás)
  • Kistücsök (Balatonszemes)
  • A Leves (Miskolc)
  • Macok (Eger)
  • Maszek az utcabár (Debrecen)
  • Pannónia Gasztrohajó (Budapest)
  • Végállomás (Miskolc)


Street-Food:

  • Egy Füst Alatt BBQ (Budapest)
  • Keszegsütő (Debrecen)
  • Meeting Nyíregyháza
  • Zip's Beer & Foodtrucks (Miskolc)
  • Wok To Box (Debrecen)


Cukrászdák:

  • Kiss Virág Cukrászda (Debrecen)
  • Mákvirág Cukrászda (Debrecen)
  • Mihályi Patisserie (Vác)


Egyebek:

  • Panificio Il Basilico – pékség (Budapest)
  • Nárcisz Birtok – sajt (Debrecen)
  • Sárréti Chilifarm (Tetétlen)
  • Heit Torma (Létavértes)
  • Grapoila - hidegen sajtolt olajok (Püspökladány)


Italok:

  • Bor és Más
  • Bortársaság
  • DiVino
  • Szentkirályi Ásványvíz
  • Zip's Brewhouse


További információk: debreczinergourmet.hu

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.