Receptek

Dinnyeleves

Dinnyeleves

Bittera Dóra és Molnár B. Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db sárgadinnye (darabja 60-70 dkg)
  • 25 dkg málna (vagy eper)
  • 1 ek méz
  • 50 ml késői szüretelésű bor vagy tokaji aszú
  • mentalevél (a friss hajtásokból)

ELKÉSZÍTÉSE:

A dinnyét kettévágjuk, magját kikaparjuk. A húsából gömbkanállal 60 kis golyót vágunk, ezeket fóliával lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A maradék dinnyehúst evőkanállal kivájjuk, erős gépben, nagy sebességen finomra turmixoljuk. Sűrű szitán (vagy három réteg gézzel bélelt szűrőn) kis merő kanál segítségével átpasszírozzuk. Belekeverjük a mézet és a bort. Hűtőszekrénybe tesszük.

TÁLALÁS:

Tálalás előtt negyedórával kivesszük a hozzávalókat a hűtőből. Mélytányérokba elosztjuk a levet, beletesszük a dinnyegömböket és néhány málnaszemet, végül a friss, apró mentaleveleket.

VARIÁCIÓK:

Adhatunk hozzá Cointreau-t vagy Grand Marnier-t. Tálaláskor a levet botmixerrel fel is habosíthatjuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.