GasztroHírek  » 

Disneyland megrészegít

Disneyland megrészegít

2018.09.03.  | Orbán Szilvia

Olyan történik Disneylandben, ami eddig még soha: alkoholt fognak árulni a gyerekek után rohangáló, elcsigázott felnőtteknek – stílszerűen egy Star Wars témájú bárban.

Habár Disneyland 63 éve létezik, arra még soha nem volt példa, hogy a témapark területén alkoholos italt lehetett volna vásárolni. 2019-től azonban változik a helyzet, ugyanis úgy tudni, hogy az akkorra elkészülő látványosság, a „Star Wars: A galaxis peremének” egyik eleme egy Oga’s Cantina nevű bár lesz, ahol – csakúgy, mint egy átlagos kocsmában – nem csupán üdítőket lehet majd rendelni, írja a FoodAndWine.

Az 1955-ös nyitást követően a Disneyland Park falain belül erre eddig soha nem volt lehetősége a 21. évüket betöltötteknek – kivéve az eredeti témapark ultra exkluzív éttermét, a Club 33-at, de az azért nem számít, mert annak árait egy átlagos látogató nem volt képes megfizetni. Most azonban a döntéshozók úgy gondolták, hogy meglehetősen hiteltelen lenne egy sötét alakoktól hemzsegő SW-bárt üzemeltetni alkohol nélkül.


Oga bárja olyan hely, amely vonzza a galaxis rossz hírű, gyanús külsejű teremtményeit, ráadásul sosem lehet tudni, mikor botlunk egy rohamosztagosba vagy egy ismerős arcba. A törzsvendégek az egész galaxist átszelik a bár híres főzeteiért, amelyeket egzotikus hozzávalókból, ’nem evilági’ módszerekkel készítenek, majd egyedi módon szervíroznak. A kínálatból a gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálják majd a fogukra valót”

– áll a Disney Parks közleményében. A kétértelmű kijelentésre rákérdezett a The Hollywood Reporter, amelyre válaszul a Disney képviselője megerősítette, hogy a bárban valóban kaphatóak lesznek alkoholtartalmú italok is.

Az ország élményparkjaiban manapság a legnagyobb trend az egyedi, kézműves italkülönlegességek megjelenése”

– fogalmazott Ken Whiting, a Vidámparkok Nemzetközi Szervezete igazgatótanácsának tagja. „Az Oga’s Cantina ezt a gondolatot viszi tovább.”

A Star Wars: A galaxis pereme nevű látványosság jókora, csaknem fél hektáros területet kap, az építkezések pedig már 2016 óta folynak. A háttérsztori szerint maga a kantin egy Oga Garra nevű földönkívüli tulajdona, és a hatóságok elől bujkáló csempészek és fejvadászok sokat megélt, kedvelt megálló- és pihenőhelye.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.