A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Magyar ízek

Modern magyar konyhát ígér a Marriott új étterme

Zirig Árpád

2019. március 21.

Ugyan a főváros dunaparti korzója központi helyen van, de az Erzsébet és Lánchíd közti szakasz sokkal pulzálóbb is lehetne – a Budapest Marriott Hotel most az új éttermével próbálja becsábítani a szállóvendégek mellett az arra sétálókat is.

A nyolc hétig tartó felújítási munkálatokat követően megnyílt az újragondolt étterem, a 210 főt befogadni képes DNB Budapest – a név csalóka, nem a kétezres évek elejének drum n’ bass elektronikus tánczenéjét akarják visszahozni. Ehelyett

a „farmtól az asztalig” koncepció jegyében modern, de magyaros étteremet ígérnek,

amit nyugalmat sugárzó belső és páratlan, a folyó felé nyitott üvegfelületek egészítenek ki. Mindenhonnan látszik a DunaA dizájn a szocreálból ügyesen aktualizált, az eredetileg 1969-ben felhúzott hotel belsőépítészetét követi, elemeit a Bauhaus stílus és kubista műalkotások ihlették – letisztult, de mégis kényelmes és otthonos. A tervezők sárgarezet, acélt, gránitot, tölgyet és fehérmárványt használtak.

Az étterem legfőbb dizájneleme a várra néző dunai panoráma.

Cékla válogatás, gyöngyköles, bazsalikomszósz, aranymazsolaA kulcsszó a hazai alapanyagokon van, derült ki a március 21-én tartott étlapbemutatón. Amiből lehet, magyart használnak, megkeresték azokat a gazdákat, amelyeknek áruja illeszkedik a koncepcióba. A borválaszték is a magyarországi régiókra támaszkodik, mondta el a Marriott csapatához 2019 év elején csatlakozó Varga Roland éttermi séf. Ígéretük szerint évente négy alkalommal jelentkeznek majd új menüsorral.Grillezett fogasfilé, bébi édeskömény, folyami rák, fehérborszósz„A felújítással teljesült a két fő célunk: növeljük a nem hotelből érkező vendégek számát, és kellemes időtöltést biztosítsunk szállóvendégeinknek” – emelte ki Arne Klehn, a Budapest Marriott Hotel vezérigazgatója. „Büszkeséggel tölt el, hogy ugyan az átalakítás hosszú folyamat és kemény munka volt, mindvégig számíthattunk séfjeinkre és a hotel teljes személyzetére, lelkesedésére.” Pekándiós és epres édességAz étteremmel egyidőben a bár is megújult: a Liz and Chain reggelivel és ebéddel, különleges, korlátlan délutáni pezsgőfogyasztással és koktélválasztékkal várja a látogatókat. A belsőépítészet elemeit a Bauhaus stílus és kubista műalkotások ihlették

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra