GasztroHírek  » 

Drága borokat automatából? Igen!

Drága borokat automatából? Igen!

2020.02.13.  | S.N.

A leginnovatívabb borbár-bisztró nyitott meg Budapesten. A Hold utcai Easy Wine-ban fúziós bisztrókonyha és különleges borkóstolórendszer várja a vendégeket.

A belvárosban, a Hold utcai piac szomszédságában nyitott meg az Easy Wine borbár, az első olyan hely Magyarországon, ahol saját magunk sommelier-i lehetünk. Száz remek bor és egy különleges berendezés várja a vendégeket, akik

egy plasztik kártya segítségével bármelyik tételből választhatnak,

és akár negyed decit is „nyomhatnak” maguknak. Így a legdrágább borokat is meg tudják kóstolni játékos formában, amit a kezdő borkedvelők és a tapasztalt szakértők is élvezhetnek. A borválaszték egyébként főképp olyan tételeket tartalmaz, amelyek ritkán érhetők el poharas kiszerelésben.

Az urbánus upscale borbárban az ételkínálatot úgy alakították ki, hogy az önmagában is megállja a helyét. Ha tehát valaki betér, és csak vacsorázni szeretne, akkor is teljes körű élményt kap – és természetesen akkor is, ha a borozás a fő cél. A gasztronómiai koncepciót a fine dining világában jártas Nagy Attila executive séf és Vajda Pierre alakította ki, a konyhán pedig Oláh Lavínia sous chef kezei alatt nyerték el a fogások a végső formájukat. A kínálatban a klasszikus bisztrófogások mellett tradicionális magyar és nemzetközi ételek szerepelnek.

A főételek közé tartozik a challans-i kacsa lilakáposztával, csicsókával és feketegyökérrel,

a zalai dödölle szarvasgombával és sajtmártással,

vagy a pirított borjúmáj burgonyapürével, lyoni hagymával és kaprimártással.

Ha a borkóstolás mellett csak kisebb falatokra vágyunk, akkor jó választás lehet a Maldív-szigeteki tonhaltatár avokádóval, kaffir lime-mal és rizsropogóssal, aki pedig egy hétköznapi üzleti ebédre tér be (2 fogás 2500 Ft, 3 fogás 3000 Ft) olyan ételek közül választhat, mint a lágy kecskesajt saláta céklával és dióval, vagy a tanyasi csirkemell sült zöldséggel és négysajtmártással.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.