GasztroHírek  » 

Egyen gyógynövényes sertéshúst!

Egyen gyógynövényes sertéshúst!

2019.02.14.  | MTI

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák.

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 280 millió forintos támogatását élvező, a tervek szerint 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként

a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett  "Ciborum Vitae" jön létre.    

Négy húskészítmény termékcsoportban -

marinírozott húsok, száraz áruk, hőkezelt "vörös áruk" és sonkafélék - használják a gyógynövény olajokat.    

A cég a projekt kivitelezéséhez 32 százalékos önerőt, azaz több mint 200 millió forintot biztosít. A projekt megvalósítása  során a kedvezményes hitel összege több mint 144 millió forint.     A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot.    

A cég honlapján szereplő adatok szerint a Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása.    

Az értékesített termékek 50 százaléka készítmény, a másik 50 százaléka tőkehúsként jelenik meg. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.     A cég számos közintézmény és kereskedelmi egység beszállítója, emellett a saját tulajdonban lévő üzleteiket is (Hús-Vár) ellátja friss húsokkal és húskészítményekkel.    

A 170 embert foglalkoztató cég mintegy hatvan százalékban belföldre értékesít. Exportértékesítés főként Romániába, emellett Szlovákiába, Lengyelországba, Csehországba, Németországba irányul.

A  Nagykun-Hús Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2018-ban mintegy 8,3 milliárd forint,  2017-ben  több mint 7,7 milliárd forint volt.

A társaság adózott eredménye 2018-ban 400 millió forint volt, 2017-ben  meghaladta a 100 millió forintot.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.