GasztroHírek  » 

Egymilliót ér a legjobb recept

Egymilliót ér a legjobb recept

2019.10.10.  | MKO

Indul a II. Soproni Sörverseny, idén egy különleges sörfajtával, hop lagerrel diadalmaskodhat a legjobb otthoni sörfőző. A verseny győztese egymillió forinttal lehet gazdagabb, 2020-ban pedig a boltok polcain láthatja viszont alkotását. A tavalyi győztes, Stubna Ágoston receptje alapján készült Soproni Óvatos Duhaj Porter a második verseny kihirdetésével egyidőben kerül a hipermarketek polcaira.

Soproni Sörversenyt második alkalommal hirdeti meg a Soproni annak érdekében, hogy lehetőséget nyújtson mindazoknak, akik nem csupán szeretik a sört, de szívesen főznek is. A megmérettetés egy izgalmas lehetőség számukra, hiszen a nyertes sörfőző receptje alapján készülhet el a Soproni Óvatos Duhaj sörkülönlegességek családjának legújabb tagja.

„Nagyon örültem, hogy megnyertem a tavalyi versenyt, hiszen

már évek óta főzök otthon söröket, de porterrel még nem volt dolgom korábban, így ez igazán izgalmas kihívás volt.

Külön öröm, hogy a Soproni Óvatos Duhaj Porter megjelenésével végre minden barátom megkóstolhatja az egyik sörömet, nincsenek mennyiségi korlátok, mint az otthoni sörfőzésnél általában” – mondta Stubna Ágoston, a 2018-as Soproni Sörverseny győztese. „Elsőre talán könnyűnek tűnik az otthoni sörfőzés, hiszen már több ezer éve főznek söröket a világon, de kell hozzá tapasztalat, precizitás és alapanyagismeret. Ettől függetlenül

minden lelkes amatőrnek ajánlom, hogy nevezzen a versenyre, hiszen óriási élmény volt látni, hogy a receptem nagyüzemi körülmények között is megállja a helyét”

– tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj család nagy sikereket ért el a sörpiacon. A család legelső tagja, a Soproni Óvatos Duhaj IPA például a legkedveltebb felsőerjesztésű sör a magyar kiskereskedelmi eladások alapján.
A legújabb családtag a Porter, Stubna Ágoston receptje alapján készült, felsőerjesztésű, szűretlen barna sör, izgalmas pörkölt kávés aromával, 5,2%-os alkoholtartalommal. A 2019-es verseny egy új sörkategóriában méri össze a lelkes amatőrök műveit.

„A II. Soproni Sörversenyre hop lager kategóriában várunk söröket, ahogy tavaly, úgy idén is fontos; a recept illeszkedjen az Óvatos Duhaj családba, tehát könnyen fogyasztható legyen, azoknak a sörkedvelőknek, akik az adott kategóriában éppen csak elkezdenek kalandozni” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „A hop lager egy alsóerjesztésű sör, melynél a hideg sörléhez kerülnek a komlók, így

az illóolajok nem forrnak el, izgalmas komlós jegyek maradnak a sörben.

A megszokott világos sör ízéhez képest citrusosabb, fűszeresebb aromát kapunk. A magyar piac 90%-a lager sör, így még mindig ez a legnépszerűbb sörtípus. Ezért fontos, hogy az igazi lager kedvelőknek is legyen izgalmas alternatíva a Soproni Óvatos Duhajok között” – tette hozzá.

A mintákat október 1-től, két hónapon át lehet beküldeni és a tavalyi versenyhez hasonlóan jelentkezhetnek a sörbírák is, akik részt vehetnek majd a legjobb hop lagerek értékelésében. A fogyasztói zsűri mellett, a szakmai zsűri tagjai többek között, Wossala Rozina, műsorvezető és étteremtulajdonos, Bajkai Tibor Első Magyar Házisörfőző Egyesület elnöke, Lados Péter, a Yeast Side Brewery tulajdonosa és Lehmajer Viktor a Soproni Sörgyár sörfőzőmestere.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.