GasztroHírek  » 

Egyre jobban fogynak az alkoholmentes italok

Egyre jobban fogynak az alkoholmentes italok

2018.07.17.  | Orbán Szilvia

A gingyártó óriás Gordon’s is felismerte vásárlói igényt, és a napokban két új, alacsony alkoholtartalmú koktélt dobott piacra.

Az alkoholmentes és csökkentett alkoholtartalmú italok iránti kereslet egyre nagyobb világszerte; a Nielsen 2017. augusztusi adatai szerint az alkoholmentes borok értéke 66, míg az alkoholmentes söröké 37 százalékkal emelkedett az Egyesült Királyságban. Az Euromonitor International alkoholos italokkal foglalkozó részlegének vezetője, Spiros Malandrakis pedig az év elején azt jósolta, hogy

a csökkentett alkoholtartalmú italok az idei esztendő egyik legerőteljesebb trendje lesz az ágazatban.

Ezt a trendet egyre kevésbé lehet figyelmen kívül hagyni, így a gyártók – felismerve a keresletváltozást – sorra jelennek meg az erre a piacra szánt termékekkel. A Diageo szárnya alá tartozó Seedlip Drinks például egy sikeres, brit piacon töltött év után tavaly már az amerikain is debütált alkoholmentes párlatával, amely bevallottan az egészségtudatos Y-generációra alapoz.

A Gordon’s is beállt a sorba: a június 18-án kereskedelmi forgalomba került,

250 ml-es palackokba csomagolt, készre kevert koktélok alapja minőségi, száraz Gordon’s Gin, amihez természetes gyümölcskivonatokat kevertek – így készült egy lime-os és egy grapefruitos verzió is.

Mindkét új ital szinte alkoholmentes: alkoholtartalmuk kevesebb, mint 0,5%

- írja a TheDrinksBusiness.


A gyártó közleménye szerint a Gordon’s új italai esetében az erős márkanév – és az ahhoz kapcsolódó, aprólékos odafigyeléssel tökéletesített lepárlási technika – garanciát jelent a minőségre és arra, hogy a palackozott termék az ízekben se kössön kompromisszumokat. A Gordon’s Ultra Low Alcohol G&T névre keresztelt koktélok az ígéret szerint az alkoholos verzióval megegyező fogyasztási élményt nyújtanak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.