GasztroHírek  » 

Ehető tányér és napelemes tusoló a Szigeten

Ehető tányér és napelemes tusoló a Szigeten

2018.08.10.

Az idei évben először nyitottak EcoKempinget a Szigeten a környezetvédelem iránt elkötelezett fesztiválozóknak az E.ON támogatásával. Napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, fenntartható étkezéssel, folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták a sátrazókat. Az energiavállalat a kempinggel csatlakozott a Love Revolution egyik üzenetéhez, hogy a szórakozás alatt óvjuk a környezetet is.

A Szigeten idén visszaváltható a pohár, tilos a szórólap és a nejlonzacskó, továbbra is szelektíven gyűjtik a PET palackokat, az ALU dobozokat, a kartont és a vendéglátóhelyek pultjában képződő üveghulladékot. Szívószálakat is csak azoknak adnak a vendéglátóhelyeken, akik ezt külön kérik.

A nap erejét felhasználva, az E.ON SolarHome napelemeivel csatlakozott a Sziget fenntarthatósági céljaihoz. Az EcoKempingben a fesztiválozók megtapasztalhatják, hogy megújuló energiával és a környezetet nem terhelő alternatív megoldások használatával ugyanolyan kényelmes és teljes lehet az élet.

A saját márkás napelemeinkkel működő kemping támogatásával az E.ON a tudatos, fenntartható energiahasználatra hívja fel a figyelmet és tovább viszi az áprilisi márkakampányában megkezdett gondolatot: rajtunk is múlik, hogy élhető legyen a jövőnk. A kemping lakójaként mindenki tehet egy zöld lépést a környezetünkért”

– mondta Károlyi Zsuzsanna, az E.ON marketing és kommunikációs vezetője.

Az EcoKempingben az étkezés is teljes egészében fenntartható, még a tányér is tökéletesen lebomló és akár ehető is.  Kukorica, búzakorpa, cukornád – kizárólag növényi alapanyagból készültek az itt használt evőeszközök.

A búzakorpából készített tányérokban akár levest is lehet enni, mert kb. 20-40 percig képes tartani a folyadékot. Mivel a tányérok semmilyen ragasztó vagy kötőanyagot nem tartalmaznak, kizárólag 100% búzakorpát, ehetőek is. Ha pedig egy fesztiválozó netán elhagyja egy fa alatt, 30 nap alatt komposzttá válik.”

– mutatta be a számos Szigeten megismerhető zöld megoldás egyikét Keve Zsuzsa, az Ecocatering tulajdonosa.

Sass Dani is kipróbálta az ehető tányért a fesztiválon. Fotó: www.instagram.comSass Dani is kipróbálta az ehető tányért a fesztiválon. Fotó: www.instagram.com

A napelemekkel felszerelt kemping mellett egy standdal és egy közösségi lépésszámláló applikációval is készült az energiacég.

A Mozdulj.ON lépésszámláló aktivitásával a vállalat arra buzdítja a Szigeten résztvevőket, hogy sportoljanak, sétáljanak és táncoljanak, az applikációval mért lépéseiket pedig váltsák be LED-es és napelemes fesztiválkiegészítőkre az E.ON standon, ahol a nap erejével fel is tölthetik telefonjaikat és wifit használva pihenhetnek meg a koncertek és programok között.

A Mozdulj.ON applikáció letölthető a Google Play és az Appstore internetes áruházakból.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.