GasztroHírek  » 

Élelmiszeradomány-konvoj szeli át Budapestet az Élelmezési Világnapon

Élelmiszeradomány-konvoj szeli át Budapestet az Élelmezési Világnapon

2017.10.12.

Október 16-án, hétfőn egy teherautó konvoj halad át Budapest történelmi belvárosán, tele cégektől, kereskedelmi láncoktól érkezett élelmiszeradománnyal, hogy felhívja a figyelmet az Élelmezési Világnapra.

A kamionok az Andrássy úton át érik el a Hősök terét október 16-án, hétfő délelőtt 10 órakor, amit egy sajtóesemény követ a Műcsarnoknál az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium képviselőivel.

A 12. közös FAO-Élelmiszerbank adománykonvoj az élelmiszerrel való pazarló bánásmódra, és arra figyelmeztet, hogy az éhezés ismét terjedőben van bolygónkon.

Ez az egyik fő mozgatója a kevésbé fejlett vidéki területekről való elvándorlásnak, ami az idei világnap témája. A vidékfejlesztésbe és a szociális védőhálóba való befektetéssel a helyzet jobb irányba terelhető, állítja a FAO.


A Magyar Élelmiszerbank Egyesület tevékenysége az élelmiszerpazarlás és az alultápláltság csökkentésére irányul, mely a fejlett országokban is jelentős probléma. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.