GasztroHírek  » 

Elhunyt Benke Laci bácsi

Elhunyt Benke Laci bácsi

2019.06.07.  | MKO, kép: Laci bácsi konyhája facebook

Elhunyt Benke László, azaz Laci bácsi tévés szakács.

Az Atv.hu információi szerint a 70 éves séf

„évek óta különféle betegségekkel küzdött. Áprilisban ismét kórházba kellett mennie, mert rosszullétek gyötörték.”

1966-ban a Szabadság Szállóban volt hidegkonyhafőnök, majd a Tihanyi Motel és a Gundel Étterem séfhelyetteseként munkálkodott. 1971-ben a Sylvanus Szálló konyhafőnöke lett – ezt követően 1972-ben Párizsban a Magyar Ház séfjeként dolgozott.

1974-től, hazatérése után 18 évig a Gundel Károly Vendéglátóipari SzK és SzKI tanára volt – megkapta a Kiváló pedagógus kormánykitüntetést. 1979-ben letette a mesterszakácsi, 1980-ban a mestercukrászi vizsgát. Ugyanebben az évben a Vendéglátó Főiskola áruforgalmi szakán diplomázott. 1988-ban a frankfurti szakácsolimpián nagydíját nyert. A rendszerváltás után a Mátyás Király Éttermet üzemeltette - 1996-ban övé lett a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíja.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.