GasztroHírek  » 

Elindult a nevezés a nemzetközi pálinka és párlat versenyre

Elindult a nevezés a nemzetközi pálinka és párlat versenyre

2018.11.20.

2019. április 12. és 14. között, immáron huszadik alkalommal kerül megrendezésre a Gyulai Pálinkafesztivál. A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre került a „Brillante – 2019 Hungarian Spirits Award”, amelyre kereskedelmi főzdék pálinkáit, valamint bérfőzetők és magánfőzők párlatait várják.

A rendezvény három napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül.

A fesztivál kísérőrendezvényeként meghirdetésre kerül a „Brillante – 2019 Hungarian Spirits Award”, amelyre kereskedelmi főzdék pálinkáit, valamint bérfőzetők és magánfőzők párlatait várják határon innen és túl.

A minták beküldésének határideje 2019. március 8. péntek 18.00 óra.

Nevezni a www.gyulaipalinkafesztival.hu honlapon, a Brillante - 2019 menüpontban történő regisztrációval lehet.

A versenyen indulóknak bérfőzető és magánfőző kategóriában fajtáként minimum 2 x 0,35 liter, kereskedelmi kategóriában 3 × 0,35 liter versenymintát kell beküldeniük. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat.

A nevezési díj „A” kereskedelmi főzdék kategóriában bruttó 6.000 Ft mintánként vag 20 EUR , 5 minta felett bruttó 4.500 Ft vagy 15 EUR mintánként, míg a „B1” bérfőzetők és „B2” magánfőzők kategóriában bruttó 2.000 Ft vagy 7 EUR mintánként, 5 minta felett bruttó 1.500 Ft vagy 5 EUR mintánként.

A versenyre beérkező párlatokat 2019. március 19-21. között szakértő zsűri bírálja Lovassy György versenyigazgató - okleveles élelmiszeripari mérnök, , a Destillata és más nemzetközi versenyek magyar zsűritagja, hivatalos pálinka tréner és bíráló, a KOTHE cég hivatalos magyarországi képviselője - vezetésével a békéscsabai Panoráma Étteremben. Minden mintát egyszerre 6 fő kóstol meg párhuzamosan, egymástól függetlenül. A zsűri számítógéppel bírál, 4×5 pontos bírálati rendszerben, ahol megvizsgálták, hogy a termék izében, illatában tiszta-e, és hogy érezhető-e rajta az alapanyagként használt gyümölcs karaktere. Emellett a textúrát és az összbenyomást pontozták.

Mindemellett minden mintáról szöveges értékelést is készítenek, amelyet az eredményhirdetés követően 15 napon belül megkapnak a nevezők is.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre a 2019. április 12 és 14. között megrendezésre kerülő Gyulai Pálinkafesztiválon kerül sor a lehető legnagyobb országos és nemzetközi sajtónyilvánossággal.

A kiírt fődíjak:

  • Legjobb Kereskedelmi pálinka
  • Legjobb Kereskedelmi Főzde
  • Legjobb Magánfőzött Párlat
  • Legeredményesebb Magánfőző
  • Legjobb Bérfőzetett Párlat
  • Legeredményesebb Bérfőzető
  • Legeredményesebb Bérfőzde

Újdonság a díjazásban, hogy a „Legjobb Versenyminta” cím pálinkáját a versenyt kiíró cég Érték és Minőség Nagydíjra terjeszti elő, amelynek teljes költségeit a szervező cég vállalja magára.

Természetesen a fődíjak mellett champion, azaz kategória győzteseket is hirdetnek, illetve arany, ezüst, bronz minősítéseket is kiosztanak a szervezők.

A versenyfelhívással kapcsolatos folyamatos információk a www.gyulaipalinkafesztival.hu oldalon érhetők el.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.