Nagyjából egy évvel ezelőtt röppent fel a hír, hogy Gordon Ramsay brit séf, étteremtulajdonos és tévés személyiség új sorozattal készül a NatGeo-n, amely a Gordon Ramsay: Uncharted Territory (Feltérképezetlen Vidék) munkacímet kapta.
A kissé megrövidített című széria július 21-én került először adásba, kedvcsinálója pedig meglehetősen eklektikus képet mutat: várható idegtépő sziklamászás, deréktörő konyhai előkészület, machete villogtatás, fáramászás – és persze rengeteg sütés-főzés.
„Gordon különleges feladatra vállalkozott: egy kis antropológiai körképet kapunk az egyes vidékek konyhaművészetén keresztül” – áll a leírásban.
Ramsay kalandjai első körben Alaszka, Hawaii, Laosz, Marokkó, Új-Zéland és Peru tájaira viszik a nézőket.
Az egyperces előzetes egyébként viszonylag kevés konkrétummal szolgált; a készítők láthatóan inkább a hangulat átadására törekedtek, azonban a NatGeo közleménye kicsit többet elárult a széria 6 epizódjáról: az első rész a perui Szent Völgybe visz, ahol Ramsay meredek sziklákra kapaszkodik, hogy egy helyi finomságot, kaktuszférgeket kóstolhasson. Új-Zéland déli vidékein hagyományos maori módszerrel, szabadkézzel vadászik majd angolnákra, Marokkó hegyei között vízesésen leereszkedve keres gombát,
Hawaiin szigonnyal halászik, Laoszban a Mekong veszélyes vizében óriáscsigák, míg a sűrű dzsungelben hangyatojás után kutat,
a szezon végén (augusztus 25.) pedig Alaszka „nyelén”, hóvihar közepette cserkészi be a helyi fűszernövényeket.
„Lenyűgöző utazás volt bejárni ezeket a vidékeket a National Geographic csapatával. Kapcsolatot teremteni a helyiekkel, különleges hagyományokkal, csemegékkel ismerkedni” – fogalmazott Ramsay. „A sorozat készítése alatt többet tanultam, mint az elmúlt 10 évben összesen.”