GasztroHírek  » 

Először rendeznek borünnepet Debrecenben

Először rendeznek borünnepet Debrecenben

2018.05.23.  | MTI

Először rendeznek borünnepet május 31. és június 2. között Debrecenben, a programsorozatot a jövőben regionális, majd országos fesztivállá kívánják bővíteni - jelentették be a szervezők kedden Debrecenben, a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Széles Diána (Fidesz-KDNP), Debrecen alpolgármestere kiemelte:

a város kulturális koncepciójának fontos része a minőségi rendezvények támogatása, ezért az önkormányzat is segíti az I. Belvárosi Borünnep by DiVino elnevezésű kezdeményezést.

Szerdán indul Debrecenben az Ady-parki program: a város első szabad kulturális közösségi terén bárki színpadra állhat, énekelhet, táncolhat, előadást próbálhat kedvére. Támogatják, hogy a város főtere mellett egyre több kisebb part, tér is benépesüljön színvonalas kulturális, gasztronómiai programokkal, értékes kikapcsolódást biztosítva a városlakóknak és a Debrecenbe látogatóknak.

Széles Diána szerint ezért is fogadták örömmel a kezdeményezést, a Déri múzeum előtti térre tervezett belvárosi borünnep tervét, mert újabb területet, Debrecen patinás terét vonja be a turisztikai programok sorába. Ugyanakkor azt is fontos célnak nevezte, hogy ne csak a turisztikai főszezonra koncentrálódjanak az események, hanem az év minden hónapjában legyenek nívós programok - jegyezte meg az alpolgármester.

Sipos Bence, a főszervező DiVino Debrecen vezetője elmondta:

35 borászat csaknem 150 borát kóstolhatják meg az érdeklődők az első belvárosi borünnepen, amelyen több hazai borásszal személyesen is találkozhatnak a résztvevők.

Tokajtól Mórig, a Balatontól Sopronig, a Borünnepen Magyarország összes borászati tájegysége képviselteti magát. 

Borászok: Pfneiszl lányok, Jandl Arnold, Babiczki Laci, Árvay Angi, Demeter Endre, Prácser Hajni, Kardos Gabi, ifj. Szepsy István, Hernyák Tomi, Tiffán Zsolt, Gere Andi, Gere Tamás és Zsolt, Jekl Flóra, Kiss Gabi, Heimann Zoli, Dúzsi Tomi, Sebestyén Csabi, Takler Andris, Vesztergombi Csabi, Figula Misi, Kamocsay Ákos, Homola Szabi, Konyári Dani, Laposa Bence, Kovács Tomi, Pálffy pince, Miklós Csabi, Böjt Gergő, Bolyki Jani, Gál Titi, Frittmann Peti

A három nap alatt jazz- és swingzenekarok váltják egymást a színpadon, fellép többek között a DZSESSZ-ELI, a Storyville Jazz Band, a Jazz in the shade, Kiss Kamilka és a Pesti Sikk, a Panorama Jazz Band és a Group'n'Swing.

További információ: www.debreceniborunnep.hu

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.