GasztroHírek  » 

Elsőként csatlakozott a St. Andrea Wine&Gourmet Bar az Élet Mentő Ponthoz

2018.10.18.

A magyarországi vendéglátó egységek közül elsőként csatlakozott a St. Andrea Wine&Gourmet Bar az Országos Mentőszolgálat által létrehozott "Élet Mentő Pont" programhoz. A vendéglátásban ezzel egy olyan kezdeményezés iránt kötelezték el magukat, mely nem csak vendégeik, de az éttermük közvetlen környezetében hirtelen szívmegállás miatt életveszélybe jutó emberek újraélesztését biztosíthatja.

Az Országos Mentőszolgálat „életmentő márkát” alapított. Az Életmentő Pont márkanév egy olyan, társadalmi felelősségvállalást tükröző értéket jelenít meg, amit a birtokosa az emberek életbiztonságáért képvisel.

A kezdeményezés célja, hogy a márkához csatlakozó cégek, vendéglátó helyek, üzletek, sportlétesítmények, szolgáltatók teremtsék meg az azonnali életmentés feltételeit arra az esetre, ha valaki éppen ott kerül hirtelen életveszélybe, például hirtelen szívmegállás miatt újraélesztésre szorul.

Az Életmentő Pont minősítés feltétele, hogy az ott dolgozók elsajátítsák az életmentés alapjait, és legyen a helyszínen egy bárki által használható defibrillátor készülék is.

A programhoz elsőként egy belvárosi prémiumkategóriás étterem (St. Andrea Wine&Gourmet Bár) csatlakozott, ahol 26 alkalmazott (pincérek, szakácsok, stb.) részesült életmentő képzésben, valamint beszereztek egy félautomata defibrillátort is.

A márka odaítélése esetén a cégek, szervezetek jogosultak lesznek az Életmentő Pont „védjegyének” használatára, melynek grafikáját a csatlakozó cég profilja alapján lehet testre szabni (pl. evőeszközök helyett sporteszközök).

Az Országos Mentőszolgálat várja a programhoz csatlakozni kívánó budapesti és vidéki éttermek, cégek, szervezetek jelentkezését.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.