GasztroHírek  » 

Ennél durvább fagyi nincs

Ennél durvább fagyi nincs

2018.04.07.  | Orbán Szilvia

A világ egyik legpusztítóbb paprikájából készítettek fagylaltot Skóciában. Az „Ördög Lehelete” ötszázszor erősebb, mint a Tabasco-szósz.

A Glasgow-ban található Aldwych Cafe and Ice Cream tüzes nyalánksága a világ egyik legerősebb chilipaprikájának, a Carolina Reapernek a felhasználásával készül. A fagyi annyira csípős, hogy csak 18 éven felüliek próbálhatják ki, és alá kell írni egy nyilatkozatot is, amelyben leírják, hogy a desszert elfogyasztása szélsőséges esetben akár végzetes következményekkel is járhat.

A fagylalt egy hagyományos toszkán recept alapján készül, amelyet tavasz legelején Martin Bandoni, a cukrászda tulajdonosa vett fel kínálatába. A tulaj testvére a Fox News-nak nyilatkozva eképpen jellemezte az új ízt:

„ez egy termonukleáris robbanás a szájban”.

A „Respiro Del Diavolo” névre keresztelt fagyikülönlegességhez használt paprika az erősséget szemléltető Scoville-skálán 1,641 millió egységen áll – ez

nagyjából 600-szor csípősebb, mint egy átlagos jalapeno.

Veszély és fájdalom ide vagy oda, úgy tudni, hogy a cukrászda nem kér csillagászati összeget a nem mindennapi kihívásra vágyó kíváncsiskodóktól: a pusztító különlegességet a többi, hagyományos ízű fagylalttal megegyező árban kínálják. Bátrak előnyben.

Bring Me (@bringme) által megosztott bejegyzés,

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.