GasztroHírek  » 

Érlelt teák vására

Érlelt teák vására

2018.06.06.  | MKO

Ki gondolta volna, hogy nemcsak borokat, hanem teákat is lehet érlelni. Itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk. A Zhao Zhou teakereskedésben elő lehet jegyezni érlelt teákat.

Még néhány napig, június 10-ig jegyezhetőek elő a Lánchíd utcai Zhao Zhou teaboltban olyan teakülönlegességek, amelyek a nagy borokhoz hasonlóan évekig érlelhetőek.

Korongba préselt teák jegyezhetőek, melyek idős, több száz éves fák leveleiből készült a Nagy Havas hegyen.

A puer teák a legizgalmasabb, legtartalmasabb teák közé tartoznak, melyek Kínában, Yunnan (Jünnan) tartomány dél-nyugati  területein őshonosak.

A tealeveleket leszedik, fonnyasztják, majd rövid sodrás után napon megszárítják. Így a teák nem mennek át a hagyományos teákhoz hasonló oxidáción, hanem eltéve őket, évek során utó-fermentálódnak, érnek össze. Az érés során ízviláguk a friss, zöldes, virágos jegyektől indulva az érett, szárított gyümölcsösebb, mélyebb ízvilágok felé változnak.

Ezek a teák szinte minden időben fogyaszthatóak, fiatalon frissességükért, idővel pedig bölcs nyugalmukért. A teakereskedés mindazoknak ajánlja a teák vásárlását, érlelését, akik szeretnének ezzel az eddig ismeretlen világgal megismerkedni.

További információkért keressék a Zhao Zhou tea kollégáit a Lánchíd utca 5-ben.

Az előjegyzés honlapja: www.zhaozhoutea.com/hu/elojegyzes

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.