GasztroHírek  » 

Erősebb lesz a Cinzano

Erősebb lesz a Cinzano

2019.07.30.  | MKO

2019-ben megváltozik a legenda: július végétől új külsővel jelennek meg a 260 éves szakértelemre visszatekintő Cinzano vermutok, azaz ürmösborok. Míg alkoholtartalmuk enyhén nő, ízük és karakterük nem változik, csomagolásuk alapján viszont – a kupakoknak és a színkódoknak köszönhetően – könnyebben felismerhetők lesznek.

A több mint 260 éves múltra az új üvegek alján büszkén domborodó, 3D hatású alapítási évszám – 1757 – hívja fel a figyelmet. A torinói vermut receptúrája és karaktere alapvetően megmarad, de az italok alkoholtartalma a korábbi 14,4 százalékról a Cinzano Vermouth Bianco és Rosso esetében 15 százalékra, az Extra Dry esetében pedig 18 százalékra emelkedik.

Az üveg is hű marad a történelmi külsőhöz, ám a kupakok és a kartondobozok a színükkel is jelezni fogják, melyik Cinzano ízváltozatot rejtik: a Bianco a kék, a Rosso a vörös, az Extra Dry pedig a zöld színéről lesz felismerhető. Az üvegeken elhelyezett nagyobb logó segít az otthoni fogyasztási alkalmakra is kiváló italok gyors felismerhetőségében, míg a hátoldalán található címke a korábbiaknál bővebb tájékoztatást nyújt a történeti háttérről, az egyes termékekről és fogyasztásuk módjáról.

Pár ötlet a vermuthoz:

Cinzano Vermouth Bianco

Vermouth & Szóda
•    6 cl Cinzano Vermouth Bianco
•    Egy kis szóda, egy szelet citrom, olivabogyók

Vermouth jéggel
•    6 cl Cinzano Vermouth Bianco
•    Egy szelet citrom, cukrozott szélű pohár

Cinzano Vermouth Rosso

Vermouth & Szóda
•    6 cl Cinzano Vermouth Rosso
•    Egy kis szóda, egy szelet narancs, olivabogyók

Americano
•    3 cl Cinzano Vermouth Rosso
•    3 cl Campari, egy kis szóda
•    Egy szelet narancs, citromhéj

Cinzano Vermouth Extra Dry

Vermouth & Szóda
•    6 cl Cinzano Vermouth Extra Dry
•    Egy kis szóda, egy szelet citrom, olivabogyók

Martini koktél
•    1 cl Cinzano Vermouth Extra Dry
•    6 cl Gin, citromhéj vagy olivabogyók





 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.