GasztroHírek  » 

Európa 5. legjobb burgerezője a miénk

Európa 5. legjobb burgerezője a miénk

2019.02.25.  | Orbán Szilvia

Egy utazós portál milliós közössége szakértőkkel kiegészülve összeállította az EU legjobb hamburgerezőinek 50-es listáját, amelyre két budapesti étterem is felkerült.

A Big 7 Travel nevű utazási oldal néhány napja kiadott egy listát az Unió legjobb burgerezőiről, hiszen azt vallják, hogy egy megfáradt és éhes átlagutazó valószínűleg hamarabb kóstol bele a helyi hamburgerekbe, mint ahogy beülne egy elegáns étterembe. A hamburgert ugyanis – amellett, hogy megfizethető – mindenki ismeri, s nem kell megfejteni, mi lesz a tányéron. Persze nem mindegy, milyen az a burger: a sok felejthető, egyenbuci és húspogácsa közül nehéz kitűnni, de szerencsére azért sokaknak sikerül – viszont ezek, a helyiek által jól ismert „igazgyöngyök” a külföldi turisták előtt sokszor rejtve maradnak.

A portál ezért készítette el 50-es listáját, amelynek összeállításában 1,5 milliós saját online közössége mellett szakértők is segédkeztek, sőt, figyelembe vették az éttermek internetes értékeléseit, korábbi médiamegjelenéseit, illetve gasztrobloggerek idevágó bejegyzéseit is. A kritériumok szerint a döntőbe EU-s országok kerülhettek, s lényes volt, hogy minden ország képviseltesse magát legalább egy hamburgerezővel.

A lista élén egyébként a londoni Burger and Beyond végzett, ezt a koppenhágai Gasoline Grill és a prágai DISH étterem követi.

A felsorolás magyar vonatkozása, hogy a listára két nagyszerű honi étterem is felkerült: 42. helyre sorolták a Tuning Bar & Burgert.  A VII. kerületi burgerezőt úgy jellemzik, mint ahol „szuper elhivatott személyzet” készíti a kitűnő hamburgereket.

A másik magyar étterem egészen a figyelemreméltó 5. helyig jutott. A több belvárosi helyszínnel is rendelkező Bamba Marha esetében a portál az adag nagyságát, a választékot, és a feltéteket emelte ki.

A Big 7 Travel azt ajánlja, hogy a jó idő beköszöntével mostanában útnak indulók nyugodtan mentsék le az általuk közölt listát, mert így garantált, hogy bárhova is utaznak az Unióban, nem maradnak kitűnő burgerek nélkül.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.