GasztroHírek  » 

Extrahosszú pizzán fújta el a születésnapi gyertyáját Ferenc pápa

Extrahosszú pizzán fújta el a születésnapi gyertyáját Ferenc pápa

2017.12.19.  | MTI, Fotó: MTI/APpool/Simone Risoluti

Egy extrahosszú pizzán fújta el születésnapi gyertyáját a katolikus egyházfő, Ferenc pápa vasárnap.

A 81. születésnapját ünneplő pápát a Vatikán által támogatott rászoruló gyerekek vették körül az ünnepségen.

Ha mind a négyméternyi pizzát megeszitek, akkor nagyra fogtok nőni"

- mondta nekik Ferenc pápa. 

A L'Osservatore Romano vatikáni napilap által közreadott képen Ferenc pápa elfúj egy gyertyát a Vatikán VI. Pál termében, ahol gyereket fogadott audiencián 81. születésnapján, 2017. december 17-én. A L'Osservatore Romano vatikáni napilap által közreadott képen Ferenc pápa elfúj egy gyertyát a Vatikán VI. Pál termében, ahol gyereket fogadott audiencián 81. születésnapján, 2017. december 17-én.

Később a római Szent Péter térről több ezer gyermek köszöntötte jókívánságokat kiáltva a pápát, aki ablakából üdvözölte őket.

Olaszországban gyakran készítenek ünnepségekre kerek helyett hosszúkás pizzát. A pápa születésnapi tortát helyettesítő négyméteres pizzáját egy hosszú asztalon állították össze téglalap alakúra sütött és egymáshoz illesztett pizzákból. Az asztal közepén egy szál fehér gyertya állt.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.