GasztroHírek  » 

Ez a doboz a húsimádók álma

Ez a doboz a húsimádók álma

2018.01.22.  | Orbán Szilvia

Isteni marhahússal teli dizájn ételdoboz – kell ennél több egy modern ragadozónak? Sok embertársunk alélna el a gyönyörűségtől egy Wagyu-összeállítás láttán, mégis, ez a doboz a többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

Nem kérdés: Japánban tökélyre fejlesztették a minőségi ételek szemet gyönyörködtető, esztétikus tálalását. Most egy különleges doboz borzolja a kedélyeket: az országban

potom 2600 dolláros (megközelítőleg 691 ezer forint) áron megvásárolható egy különleges bento box,

amelyet Wagyu marhával pakoltak tele, írja a FoodAndWine. http://www.foodandwine.com/news/wagyu-beef-bento-box A japán Wagyu marha – legfőképpen egy speciális fajtája, a Kobe – a világ legjobb húsainak egyike; a legelőkelőbb helyet foglalja el a luxus éttermek étlapjain, és ez a húsevők álmainak netovábbja.

A Tottori Wagyu Complete Cow csomag egy gyönyörűséges fadobozt rejt, amelybe nagyjából 4 kiló színtiszta, prémium minőségű marhahúst csomagolnak. A hús Tottori prefektúrából – a vidékről, amely japán legkiválóbb minőségű marhahúsát adja – származik, ez önmagában már meg is magyarázza a 292929 jenes eredeti árat. Ezért az összegért a doboz igazi japán ízorgiát ad,

nem csak szimpla húsdarabokat, hanem egy egész élménycsomagot.

Itt van maga a doboz: 60 centis tömör fa, amely készre töltve összesen 15 kilót nyom. Különálló, együtt marhát formázó rekeszekkel, amelyek a testrésznek megfelelő hússzeleteket – például rostélyos, bélszín, sirloin, szegy, nyak, nyelv – rejtenek; ezekből kap a vásárló ínycsiklandó ízelítőt. A dobozban a húsok Kinu Musume rizságyon fekszenek; ez a rizsfajta szintén a Tottori prefektúra vidékéről származik, ahogyan a csomagban található szószok és fűszerek is.

Ha a fent leírtak ellenállhatatlan vágyat ébresztettek valakiben, és azonnal rendelni szeretne a különleges ételdobozból, készüljön fel azért egy-két rossz hírre is: az egyik, hogy az átfutási idő a rendeléstől számítva legalább két hét, a másik pedig, hogy a dobozért Japánig kell utazni. Mondjuk, ez már nem lehet akadály annak, aki hajlandó csaknem 700 ezer forintot fizetni egy extra vacsoráért.

Mi az a bento?

A bento box egy eredetileg egyterű – később osztott rekeszekkel ellátott – uzsonnás doboz, amely hagyományosan tápláló egytálételek, és felaprított, változatos módon összeállított falatok tárolására és szállítására szolgál.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.