GasztroHírek  » 

Soha ne fagyasszuk a prémium vodkákat!

Soha ne fagyasszuk a prémium vodkákat!

2019.01.08.  | Orbán Szilvia

A házibulik egyik örök klasszikusa a vodka, amit gyakran a mélyhűtőből kapnak elő a házigazdák. A közvetlenül a fagyasztóból kínált ital minőségének azonban nem tesz jót az extra hideg.

A világhíres Grey Goose megalkotója, Francois Thibault szerint a hideg pára hiába ad valamennyit az ital megjelenéséhez, a prémium vodkák minőségét valójában egyáltalán nem javítja, sőt – írja a FoodBeast.

Thibault meggyőződése, hogy a fagyasztóban való tárolással a hozzá nem értők épp a jó minőségű ital természetesen lágy, kifinomult aromáit fedik csak el, illetve ilyenkor elrejthetők az olcsóbb, alacsonyabb minőségű vodkák agresszív, égető ízjegyei. A szakember szerint a szobahőmérséklet sem ideális:

a legjobb, ha az italt 4-5˙C-on kóstoljuk (ennek elérésére a legegyszerűbb módszer, ha a vodkához egy-két jégkockát teszünk közvetlenül a fogyasztás előtt).

A szaktekintély mindenki saját döntésére bízza, milyen hőmérsékleten fogyasztja kedvenc vodkáját, de ha az történetesen egy prémium márka, nem árt észben tartani, hogy a fagyasztóban való tárolással valójában csak lebutítjuk a nemes aromákat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.