GasztroHírek  » 

Ezt ették a sztárok az Emmy-díjátadó bálján

Ezt ették a sztárok az Emmy-díjátadó bálján

2019.10.01.  | Orbán Szilvia

A tévézés és a finom snackek mindig is kéz a kézben jártak, ezért az sem annyira meglepő, hogy a televíziós világ legnagyobb, évente megrendezésre kerülő eseménye, az Emmy-díjátadó után a sztárokat is a legfinomabb partifalatok várták.

A 71. ünnepélyes díjátadót követő, hagyományos kormányzói bál konyháját ismét a Patina Catering, pontosabban Joachim Splichal vitte, aki úgy gondolta, idén valami újba kezd 250 séfet számláló csapatával. Splichal 24 éve felel már a rendezvény kulináris lebonyolításáért, így bizonyára mindenkinek jót tett a kis frissítés.

A konyhafőnök ez alkalommal ugyanis szakított a statikus, ültetős rendszerrel, és csapatával a könnyedebb, mégis elegáns lakoma felé vette az irányt, amely teljes összhangban állt az idei buli sokféleképpen értelmezhető témájával (Brilliance in Motion): míg a vendégsereg elvegyült, és laza beszélgetésekbe merült, a pincérek apró tányérokkal sürögtek körülöttük az eseményre tervezett ételkölteményekkel.

Nézzük, mi is volt az étlapon. A tavalyi növényi alapú ételdömping idén is folytatódott, így a vendégek számos vegán és vegetáriánus finomság közül válogathattak: megkóstolhatták például a Beyond Meat húsmentes miniburgerét karamellizált hagymával, a kelbimbó ropogóst, a cukorcsíkos céklát paradicsom „tartárral”, vagy a „street corn” raviolit. A húsevőket eközben – többek között – burratával kínált Maine-i homár, valenciai paella, rákburger, vörösborban párolt oldalas, Angus marhából készül minihamburger, vagy fehér cheddarral és burgonyával készült, csőben sült marha várta.

A desszertekhez a Patina a Lindt csokoládéval társult, s az együttműködésnek köszönhetően mintegy 7000 adag, ehető aranyporral hintett pot de creme, illetve 10 ezer trüffel került felszolgálásra, a vegánok pedig egy málnás-chia magos tápiókapudingnak örülhettek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Patina Catering (@patinacatering) által megosztott bejegyzés,


A szeptember 22-én éjjel tartott bál – hűen afterparti jellegéhez – természetesen alkoholos italokat is kínált a hírességeknek, nem is akármilyeneket. Charles Joly, a világ egyik legkiválóbb bártendere legfinomabb koktéljaival – Marvelous Mule, Dapper Dragon -, míg a Napa-völgy híres borászata, a Sterling 1500 palack borral örvendeztette meg a sztárokat. Azokban pedig, akik egész éjjel talpon maradtak, a Don Francisco’s kávéi tartották a lelket. Ahogyan Lisette Gavina Lopez marketingigazgató fogalmazott: „Nagggyon sok kávé kell ahhoz, hogy egy Emmy Díjátató megvalósulhasson.”

Akit az ételek mellett a sorozatok és tévéfilmek is érdekelnek, a 71. Emmy-díj jelöltjeinek és győzteseinek listáját itt megtekintheti.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.