GasztroHírek  » 

Február végén lesz a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntője

Február végén lesz a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntője

2018.02.12.  | MTI

A hónap végén, február 24-én rendezi meg a Magyar Sommelier Bajnokság elődöntőjét a szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központban a Magyar Sommelier Szövetség. A döntőt március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében tartják.

A szövetség közlése szerint a szakma országos bajnokságának célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a sommelier-knek, vagy azoknak a vendéglátásban dolgozóknak, akiknek a sommelier szakma a munkakörük része. Ezen túl a bajnokság lehetőséget teremt a meglévő szakmai kapcsolatok erősítésére és új személyes kapcsolatok kialakítására is.

Az elődöntőben a részvevők előbb írásbeli feladatokat oldanak meg, vörösbort dekantálnak, megfelelő ételt ajánlanak a borokhoz, végül pedig két bort párosítanak öt étellel.

A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt március 4-én a Gerbeaud Ház Átrium termében.

A verseny ezúttal is nyílt, így a szövetség tagjain kívül a megmérettetésen minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább