GasztroHírek  » 

Fine dining mellé illő koktélok

Fine dining mellé illő koktélok

2018.02.15.  | MKO, kép: Fekete Antonio - Designfood

Pintér Árpád videóban meséli el, milyen sorsa van a Baraka Gin Tonic zsúrkocsijának. Az étterem bártendere, Mácsai Bence egy az éttermekben szokatlan szervizzel és 8, már most ikonikus itallal lepte meg Budapest egyik legjobb fine dining éttermének, a Barakának közönségét. Az étterem minden hónap harmadik csütörtökjén egy-egy koktélra fókuszált eseménnyel is várja a vendégeket. Február 22-én jön a Gin Night. Most van még esély megkóstolni a téli italokat!

A Barakában egy különleges zsúrkocsi zaja járja be esténként az éttermet. A hangsúly a személyes szervíz fontosságán és természetesen a vendégen van.

„Szeretnénk még közelebb kerülni a vendéghez, kíváncsiak vagyunk rájuk.”

– magyarázza Mácsai Bence formabontó ötletét. – „Hiszem, hogy minden csak interpretáció kérdése. Ebben a rendszerben az asztal mellett közvetlenül készül el az ital, a vendégek látják, azonnal kóstolják.”
A Baraka koktélsorát úgy állították össze, hogy a változékonyság teljes mértékben meglegyen. Mindegyik alappárlatot felhasználva a vendégek választani tudnak, vagy ajánlani tudnak számukra valamit. Egyelőre még abszolút előtérben vannak a téli ízek, amiket keresnek a vendégek, ilyen például a csokoládé, narancs, csillagánizs, fahéj, szegfűszeg. Mindegyik új koktél természetesen az elegáns fine dining minimalista filozófiát hozza, intenzív, nem mindennapi ízvilággal.

A bárban összesen télen összesen 8 itallal készültek, a jellegzetes ázsiai-francia jegyek megtalálhatók bennük. hiszen ez a stílus a Baraka védjegyévé vált: „Készültünk fekete teával fuzionált vodkával és szakéból főzött sziruppal is. Az egyik signature italunk egy New Orleans-i twist, az 1938-as Vieux Carré, ez például hordós érleléssel készül. Franciás, de egy nagyon testes, kerek ital kukorica whiskyvel, konyakkal, tonkababbal fuzionált vörös vermuttal és csokoládé bitterrel.” – mesél tovább a bártender.

Ezt követi a French Hearttaker, amely egy kifejezetten nőies ital, rózsaszirommal van bevonva maga a pohár, koktélcseresznye díszíti: „Ez az ital egy régi 1915-ös párizsi recept alapján készült, a gin pedig amit felhasználok hozzá, Skóciából érkezik, ezt fuzionáltam le zöld almával. Ezt egészítettem ki házi fahéjsziruppal, amit végül prosecco és citrusok tesznek teljessé.” – avat be a koktélkészítés rejtelmeiben Mácsai Bence.

A Smokey Berry valójában egy Espresso Martini twist mezcallal, málnaürével és XO Café-val, amely még krémesebbé teszi az italt.

A Japanese Invasion egy intenzív, japán jegyeket képviselő izgalmas long drink fekete tea vodkával, szakésziruppal, citrussal, amit Tokyo Lemonade sörrel húzunk fel. Ebből az italból szinte lehetetlen csak egyet inni.

A Baraka’s Old Fashion egy klasszikus old fashioned, továbbfejlesztett alakban: a whisky alapú italhoz magyar bikavér borból készült szirupot használtam hozzá narancs bitterrel. Ennek az italnak az a különlegessége, hogy mivel valójában ez egy “bor”, fűszeres kecskesajtot szervíroznak hozzá, hiszen a bor és sajt tökéletesen kiegészítik egymást.

A Barakában speciális eljárással készül még egy különleges rum alapú ital, a Rum Ball. Dark rum, vermut, és tokaji aszú keveréke.

A West Fizz egy tequila alapú, matcha mézzel készült ital amarettóval, amit házilag készült uborkás szódával húznak fel. Ezt jelenti az ázsiai-francia fúzió, hiszen nagyon sok (sokféle) fűszerrel dolgoznak és a fűszereket nagyon intenzíven használják.

Az étterem egy igazi, magyar ízzel is kedveskedik:

„Szeretem megtartani a hagyományt, hogy egy Unicum-os ital mindenképpen szerepeljen a koktélsoron, így született meg a Zwack Up.

Ebben az italban az Unicum szilva és a chili finom ízjátéka egy valóban kihagyhatatlan élményt hordoz magában.”

Február 22-én folytatódik az idén megkezdett hagyomány is, minden hónap harmadik csütörtökén a bárra fókuszált eseménnyel csábít a Baraka. A Gin Night keretében a hölgyek és az urak számára két külön ajánlattal készülnek a Baraka bártenderei. A French Hearttaker, az Elephant Sloe Sour, a Negroni és a Gent's Club névre keresztelt italok mellé három nagyon komoly fine dining bárétel társul majd.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.