GasztroHírek  » 

Szablyás pezsgőnyitást is lesz a hétvégi Etyeki Pikniken

Szablyás pezsgőnyitást is lesz a hétvégi Etyeki Pikniken

2018.01.19.  | MTI

Téli programokkal, disznóvágással, kézműves vásárral, forraltborfőző-versennyel és számos érdekességgel várják a látogatókat a hétvégi Etyeki Pikniken

Az Etyeki Pikniket évente négy alkalommal, évszakonként egyszer rendezik meg az etyeki gasztrosétányon.

Több mint húsz pince várja az érdeklődőket, a sokszínű gasztrosétányon a desszertpincétől egészen a sajtpincéig számos egyedi, szezonális finomságot kóstolhatnak végig a látogatók.

Emellett ki lehet próbálni egyebek mellett a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát és a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni.

Továbbá a Gombai pezsgőpincénél szablyás pezsgőnyitást is láthatnak az érdeklődők. Ennek kapcsán Rókusfalvy Pál főszervező elmondta, hogy Etyeken nagy hagyománya van a pezsgőnek, hiszen Törley József már 130 éve felfedezte, hogy a borvidék szőlőiből kiváló minőségű pezsgőt lehet készíteni.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább