Gasztrokalendárium

Borduett vacsora

2020. 01. 30. Budapest

A Bolyki Pincészet és a Breitenbach Pince borait kóstolhatják meg a vendégek az ARAZ Étterem borvacsoráján. Az estét Barka Áron séf borokhoz illeszkedő ötfogásos ételsora teszi teljessé.

2. BORÉRT Borturisztikai konferencia, kiállítás és vásár

2020. 01. 30. Budapest

Magyarország borturisztikai tematikus napját második alkalommal rendezi a BorÉRT Borturisztikai Egyesület, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a KOCCINTAS.HU a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Balatoni Turizmus Szövetség partnerségével. A rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István A BorÉRT az egyetlen borturisztikai rendezvény, mely...

Web: www.koccintas.hu/borert

1 este – 2 borász hölgy – 10 bor a Jardinette-ben

2020. 01. 31. Budapest

Az év első borvacsorája két hölgy izgalmas borairól és a Jardinette exkluzív ételeiről fog szólni. A borvacsora vendégei: Csetvei Krisztina, a Csetvei Pincészettől és Kovács Zita, a Kovács és lánya Borászattól. A borok mellé a 5 fogást Prauda László, a Jardinette Kertvendéglő séfje párosította. Csetvei Krisztina egy nagy...

Web: www.jardinette.hu

Széchenyi-bál

2020. 02. 01. Budapest

A 103. Széchenyi Lakoma és Bál a Pesti Vigadóban várja a vendégeket. A bálozók elfoglalhatják a Vigadó teljes II. emeletét, ami a dísztermet, a hozzákapcsolódó két termet, a főlépcsőház előtti teret és a Dunára néző panoráma-folyosót jelenti. A vendégek 10 fős kerek asztaloknál foglalnak helyet.

Kistarcsai Böllérfesztivál

2020. 02. 01. Kistarcsa

A IX. Kistarcsai Böllérfesztiválon vásári hangulat, hurka, kolbász, kirakodóvásár, bor- és pálinkakóstoló, forralt bor, tea és más finomságok várják a látogatókat. A hidegtől sem kell félni, fűtött sátrakban kínálják a hagyományos házi disznótoros ételeket.

Winelovers Grand

2020. 02. 01. Budapest

Több mint 800 bor, 150 hazai kiállító, nemzetközi borok terme, vezetett előadások a legnagyobb nemzetközi szaktekintélyekkel, Furmint Day 80+ furminttal és egy hazánkban debütáló boros alkalmazás – ezt kínálja az első ízben megrendezett Winelovers Grand a Corinthia Hotel Budapestben. A párlatok kedvelőit előadások és prémium...

Élményvacsora

2020. 02. 01. Hévíz

Idén is folytatódik a népszerű exkluzív gasztroprogram a hévízi Brix Bistroban. Február 1-én Segal Viktor, a magyar Bocuse d’Or csapat mentora ad izgalmas vacsorát, s közben élménybeszámolóval, kulisszatitkokkal színesíti az estet.

Öreg Tanyacsárda

2020. 02. 01. Lajosmizse

Megszépülve nyit újra az Öreg Tanyacsárda, ahol ez alkalommal a fácános ételeké lesz a főszerep, hiszen abban mindenki egyetért, hogy a fácán omlós húsából készült leves igazán mennyei eledel.

Borfőző verseny és Fánkbál

2020. 02. 01. Balatonakali

Egész nap sül a finom farsangi fánk a 16. alkalommal megrendezett farsangi mulatságon. Lesz borfőzés, élőzene és sokféle borkorcsolya.

Trubelka Fesztivál

2020. 02. 01. Sóskút

Idén is lehet trubelkát kóstolni Sóskúton. Több mint száz éves receptről van szó: hájas vagy vajas tésztából készül a trubelkatészta, azt kinyújtják, csíkokra vágják, majd feltekerik egy csőre, megsütik, és megtöltik vaníliás krémmel. A trubelka trombitácskát jelent, ilyen alakúra tekerik fel a süteményt. Sóskúton nagy...

Lellei Gasztro Farsang

2020. 02. 01. Balatonlelle

A III. Lellei Gasztro Farsangon különleges, erre az alkalomra összeállított menüsor, farsangi étel-borpárosítások várják az érdeklődőket. A program alatt élőzene, este jelmezverseny lesz értékes nyereményekkel, majd télűző buli veszi kezdetét.

Népek napja – Egy csipetnyi Franciaország

2020. 02. 01. Budapest

Egy frankofil lelkületű, természetszerető és mediterrán életstílust kedvelő orvosnő, egy illatesszenciát előállító ferences diák és egy provencei borokat jól ismerő borszakújságíró egyedi és izgalmas bemutatkozása ez a délután. Az előadások és színes témák után egy közkedvelt filmet (Bor, mámor, Provence) nézhetnek meg...

Web: www.kulturkozpont.hu/esemeny

Kínai Tavaszünnep Fesztivál

2020. 02. 01. - 2020. 02. 02. Budapest

Az éves Kínai Tavaszünnep Fesztivál a legismertebb és leglátogatottabb kínai kulturális és gasztronómiai esemény Magyarországon, amelyet idén a budapesti kínai negyedben rendeznek meg: a Jegenye utca és a Monori Center ad helyet a kulturális- és gasztroshow-nak.

Furmint Február

2020. 02. 06. Budapest

A furmint szempontjából koncentrált hónapban szerte az országban, sőt már határainkon túl is éttermek, borkereskedők állítják a középpontba ezt a szőlőfajtát. A rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló lesz, amelyet 11. alkalommal rendeznek meg a Mezőgazdasági Múzeumban: több mint 200 furmintot kóstolhatnak...

Budapesti Mangalica Fesztivál

2020. 02. 07. - 2020. 02. 09. Budapest

Élő mangalicák, helyben készült mangalicafinomságok, a legjobb mangalicatenyésztők- és termékek a főváros közepén, a Szabadság téren: a látogatók sok esetben attól vehetik meg a terméket, aki előállította. Mindemellett kiváló magyar portékákkal, borokkal, pálinkákkal, főzőversennyel, zenekarokkal és gyerekprogramokkal várják...

Fonyódi Kolbászfesztivál

2020. 02. 07. - 2020. 02. 09. Fonyód

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja, a Fonyódi Kolbászfesztivál remek kulináris élményekkel várja a látogatókat a Zákány Kálmán Sportcsarnokban.

Hájastészta- és fánksütő verseny

2020. 02. 08. Csömör

A helyszínen elkészített tésztaféleségeket mesterszakács zsűrizi, a közönség pedig végigkóstolhatja. Népviseletbe öltözött csapatok kínálják a finomabbnál-finomabb süteményeket, miközben élő népzene és tánc mulattatja a vendégeket. A helybéli csapatok mind saját recept alapján dolgoznak, így garantált a házias íz.

Farsang a Hortobágyon

2020. 02. 08. Hortobágy

A 320 éves Hortobágyi Csárda télűző nyitórendezvényének vendége a Cuisine Privée csapata, azaz Szendrei Bence séf és Gombár Zsuzsanna kreatív cukrász, akik az alkalomhoz illő fogásokat készítenek. Élő zene kíséri a vacsorát (gyöngytyúk, szürkeharcsa, szürke marha is terítékre kerül), amelyet tombolasorsolás követ.

Kolbásztöltő fesztivál

2020. 02. 08. Komló

A X. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztiválra helyszíne a Városi Sportközpont. Az elmúlt évekhez hasonlóan fergeteges hangulatra, teltházra, remek talpalávalóra és jóízű beszélgetésekre lehet számítani. Száztíz hatfős csapat áll rajthoz, hogy kétórányi darálás, gyúrás, fűszerezés és töltés után délre a zsűri...

Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál

2020. 02. 08. Nemesvámos

A Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon nyolcadik éve várják a versenyezni, kóstolni, szórakozni vágyó vendégeket. Idén is kulturális programok, kézműves bemutatók és foglalkozások, valamint termelői piac teszti teljessé a napot.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.