Ízvadászat »  Világkonyha

Romantikus gasztronómiai kalandozás, Valentin-nap 2017.

Romantikus gasztronómiai kalandozás, Valentin-nap 2017.

2017.02.09.  | MKO

Osztriga angol zellerrel, Homár édesköménnyel, quinoával - izgalmas menüsorok, afrodiziákumok, felejthetetlen pillanatok élőzenével, melyek emlékezetessé tesznek egy romantikus vacsorát a szerelmesek napján.

Van aki, egész évben várja ezt a napot és van aki szerint szánalmas kifogás arra hogy ünnepelhessünk. A lényeg, hogy elindult a visszaszámlálás, február 14-én, kedden ismét Valentin nap, a szerelmesek ünnepe! 

Sokan egy szirupos amerikai hagyománynak tartják, pedig valójában a 15. században, Angliában kezdtek egymásnak szerelmes üzeneteket és apró meglepetéseket küldeni a párok.

Szent Bálint vértanú Terni püspöke volt, akit II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt kellett vértanú halált halnia. A börtönben csodát tett a vértanú: visszaadta börtönőre lányának szeme világát. A leánynak egy búcsúlevelet is írt, mielőtt február 14-én kivégezték, melyet a "Te Bálintod" sorral zárta. Hazánkban a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni  az angolszász  „Valentine's Day” nyomán, Valentin nap formájában. Amerikába a kivándorlók, később Európába pedig az amerikai katonák hozták el ezt a hagyományt.

Azoknak, akik ünnepelni szeretnének és a cuki meglepetés vagy virágcsokor helyett, egy hangulatos estét töltenének el párjukkal, készítettünk egy kis program ízelítőt. A teljesség igénye nélkül, a világhálón szemezgetve ajánlunk néhány ötletet, azoknak akik egy romantikus gasztro kalandra hívják kedvesüket.


Programötletek Budapesten

• A Kempinski Hotel Corvinus februári ajánlatait is áthatja a romantika. Az ÉS Bisztróban, a négyfogásos, romantikus vacsora alkalmából, Roland Holzer főszakács osztrigát, tenger gyümölcseit és finom borjúsültet álmodott a menübe. A Nobu Étteremben ezen az estén az ajándék szerelem desszertet szolgálnak fel. Az ÉS Deli rózsaszínbe öltözteti desszertjeit és málnás finomságokat ajánl édes randevúkra. 

• ARAZ Étterem, Barka Áron – Chef de Cuisine különleges gasztronómiai fogásaival teszi feledhetetlenné az alkalmat. A háttérben hangulathoz illő, élő zene szórakoztatja vendégeinket. Az est folyamán – vendégeink igénye szerint – profi fotográfus készít maradandó emléket, hogy évek múltán is emlékezzenek a szerelmesek napjára. 

• Sofitel Budapest Chain Bridge – Felejthetetlen pillanatok varázslatos hangulatban a Paris Budapest Étteremben Valentin napon, 5 fogásos gasztronómiai utazással az afrodiziákumok világában! A francia származású Stéphan Remon, főszakács és csapata az ínycsiklandozó vacsora mellett egy meglepetés ajándékkal is készül minden szerelmespárnak.

• Columbus Hajó, Varázslatos kilátás Budapest fényeivel, háttérben a Budai Várral, csak fokozzák az est hangulatát! Négy fogásos vacsorával egybekötött zenei körutazás.

• Halászbástya étterem "Szerelem a város felett" Kizárólag erre az estére megálmodott menü és a hozzávaló borok. Romantikus slágerek, hegedűkoncert 

• Paris Budapest Étterem, B my Valentine! 5 fogásos Valentin napi vacsora, bor párosítással

Vidéki romantikus hétvégék, wellness és vacsora 

• Puchner- kastélyszálló, Exkluzív Valentin napi vacsora

Romantikus téli hétvége, kényeztető gyógyfürdőzés a szelestei  Festetich Kastélyszállóban 

• Valentin-napi Éjszakai Wellness a Gyulai Várfürdőben 

• Valentin napi romantikus hétvége Somával, Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.