GasztroHírek

Idén is a világ legjobbjai között a magyar tökmagolaj 2018. 09. 20.

Habár a betakarítás még zajlik, az aratás bizonyos értelemben augusztusban már megtörtént.

Tovább »
Székelyföld Gyöngyszemei a Szépasszonyvölgyben 2018. 09. 20.

Idén újra összekapcsolódnak a szüreti programok a Székelyföld értékeit bemutató rendezvénnyel, a pénteken kezdődő, háromnapos egri pincefesztiválon.

Tovább »
Harminc pincészet és ötven program várja a villányi vörösborfesztivál résztvevőit 2018. 09. 19.

Csaknem 30 pincészet és mintegy 50 kulturális, könnyűzenei program várja résztvevőket az idén négynaposra bővülő Villányi Vörösborfesztiválon, amelyet október 4. és 7. között 31. alkalommal rendeznek meg a borvidéki városban.

Tovább »
Magyarország először vesz részt a Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon 2018. 09. 18.

Először vesz részt országstanddal Magyarország a nemzetközi Slow Food mozgalom legnagyobb rendezvényén, a rendszerint milliós látogatottságot elérő, torinói Terra Madre Salone del Gusto fesztiválon szeptember 20. és 24. között.

Tovább »
Magyar világsiker: Kurkó Zsolt 2018 legjobb “külföldi japán” chéfje Európában 2018. 09. 17.

A budapesti Sushi Sei étterem Sous chéfje nyerte a Washoku World Challenge európai versenyét Párizsban, így ő képviseli majd kontinensünket a tokiói döntőn 2019 elején.

Tovább »
A Nébih szennyeződött tejet hívott vissza a forgalomból 2018. 09. 17.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyeződött tejet hívott vissza a forgalomból.

Tovább »
Somlói Juhfark Ünnep tizenhét pincészet boraival 2018. 09. 14.

A Somló emblematkus szőlőfajtája, a juhfark legjobb tételeit vonultatja fel szombaton a tizenhét pincészet részvételével meghirdetett 3. Somlói Juhfark Ünnep, amely workshopokat, pincelátogatást és dűlőtúrát is kínál a Somló-hegyen.

Tovább »
A világ legősibb sörfőzdéjét találták meg az izraeli Raqefet-barlangban 2018. 09. 14.

Már 13 ezer éve létezett a sörfőzés gyakorlata a Földközi-tenger keleti medencéjében, ami ötezer évvel korábbi, mint az Észak-Kínában a sörkészítésről eredetéről talált eddig legősibb bizonyítékok.

Tovább »
Borok és ritmusok Óbudán 2018. 09. 13.

A hagyományok szerint érkezik idén ősszel is a VI. Óbudai Bornapok szeptember 21-23. között. A háromnapos bormustrán az érdeklődők válogatott hazai borokkal találkozhatnak és szakértő sommelier segítségével mélyíthetik el boros ismereteiket, miközben a zenei programok hamisítatlan fesztiválhangulatát élvezik az óbudai...

Tovább »
Érték és Minőség Nagydíjat nyert a Kürtőskalács Fesztivál szervező csapatának találmánya 2018. 09. 13.

Első alkalommal adták át a Parlamentben a két évtizedes múltra visszatekintő Magyar Termék Nagydíj ambiciózus szellemi örököseként életre hívott Érték és Minőség Nagydíjat, amelyre a kiírás szerint a tanúsított minőség és az érték iránt elkötelezett vállalkozások pályázhattak; a díjat 46...

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 184

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.