GasztroHírek

TableFree Éttermi Napok 2012. 04. 17.

Budapest egyes éttermei kedvezményes, 3000 és 5000 forintos, háromfogásos menüvel várják az ínyenceket április 17. és 24. között. A TableFree Éttermi Napok programjában Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 vesz részt. A TableFree honlapján (www.tablefree.hu) megtekinthetők mind a menük, mind a részt vevő éttermek...

Tovább »
1,8 millió forintért kelt el a világ legjobb sajtja 2012. 04. 18.

A sajtok Világbajnokságán, Wiscosinban "A Vermeer kereke" elnevezésű holland Gouda sajt nyerte el a fő díjat. A tíz kilós zsírmentes sajtot a hollandiai Friesland Campina de Steenderen cég gyártotta. A versenyt követő sajtárverésen a világ legjobb sajtja 8400 dollárért (1,8 millió forint) kelt el

Tovább »
Új boltot nyitott Sezgin, a török hentes 2012. 04. 15.

Sezgin, a török hentes a IX. ker. Ferenc krt 39. szám alatt nyitotta meg új boltját. Sezgin Gökcent 15 éve költözött Magyarországra, és 2000-ben nyitotta meg kis üzletét. Specialitása a tejes bárány, a báránycomb, a borda, a lapocka, de árul csontos rostélyost, vesepecsenyét, saját töltésű, török fűszerezésű szalámit...

Tovább »
Kávéház a Rózsavölgyi Zeneműbolt emeletén 2012. 04. 09.

Április 11-én, a költészet napján nyílik meg a Rózsavölgyi Zeneműbolt második emeletén a Rózsavölgyi Szalon Art & Café, amely esténként a kultúrszomjas budapestieket, délutánonként pedig a felfedező hajlamú turistákat várja, egyedi lekérés alapján szervezett kulturális és helytörténeti programokkal. A napközben...

Tovább »
Elena Arzak a világ legjobb női séfje 2012. 04. 11.

A brit Restaurant magazin, amely minden évben nyilvánosságra hozza a világ legjobb 50 éttermét tartalmazó listát, kedden Elena Arzakot, a San Sebastián-i Arzak étterem séfjét a világ legjobb női szakácsa címmel tüntette ki. Tavaly a francia Anne-Sophie Pic kapta meg a díjat. A 2012-ben a világ legjobb ötven éttermét...

Tovább »
Borhotel nyílt Tállyán 2012. 04. 05.

Megnyílt az Oroszlános Borhotel, Tokaj-Hegyalja első borhotelje az Európa mértani közepeként ismert Tállyán. Az Európai Uniós forrásból finanszírozott családias hangulatú szálloda, az Oroszlános Borhotel a házias, helyi termékekre építő éttermének otthont adó egykori Szirmay-kúria kibővítésével született. Az...

Tovább »
Pesti István a Baldaszti's Kitchen új konyhafőnöke 2012. 04. 04.

A Lánchíd utcai Baldaszti's Kitchen új konyhafőnökkel kezdte az áprilist. Pesti István, "a legszebben tálaló magyar szakács" az új séf. A Baldaszti's Kitchen izgalmas időszak elé néz, ugyanis nyár derekán a szomszédba költöznek, ott nyílik meg az új, 70 fő befogadására alkalmas étterem.

Tovább »
Benesch Antal nyerte a Food & Design döntőjét 2012. 04. 03.

A kedd délelőtt zajló versenyen a zsűri Benesch Attila húsz éves szakácstanulót találta a legjobbnak, így megnyerte a fődíjat, egy hónap tanulmányutat a Garda tó partján. A Food & Design versenyen fiatal szakácsok, szakácstanulók indulhattak, feladatuk az volt, hogy készítsenek bőrös csirkemellet kétféle körettel és egy...

Tovább »
Krivács András az MNGSZ új elnöke 2012. 03. 29.

Március 27-én megtartotta soron kívüli tisztújító küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, melyen - a Prohászka Béla volt elnök lemondását követően működő Elnöki Ügyvivői Testület munkáját leváltva - új elnököt választottak a küldöttek a két év múlva esedékes tisztújításig. Három...

Tovább »
Felhívás pincészeteknek. Nyitott Pince Napok 2012 2012. 03. 30.

A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. idén, hetedik alkalommal is meghirdeti a Nyitott Pince Napokat, Magyarország borvidékein és bortermő helyein, 2012. május 26-27-28-án. A Nyitott Pince Napok célja a pincelátogatás népszerűsítése és a hazai borturizmus élénkítése. Az akcióhoz...

Tovább »
  1. 140
  2. 141
  3. 142
  4. 143
  5. 144
  6. 145
  7. 146

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább