GasztroHírek

Sószüret az Adrián 2013. 08. 12.

Megkezdődött az első sószüret Európa legrégibb sólepárlóiban, a Dubrovniktól északra fekvő Stonban. Három lepárlómedencéből kezdték meg a só összegyűjtését, és arra számítanak, hogy mintegy 60 tonna sót takarítanak be minden egyes medencéből. A Peljesac-félsziget bejáratánál fekvő Ston a középkori Raguza...

Tovább »
Kovács Kokóval folytatódik a Borvacsora 2013. 08. 13.

Gerendai Károly étteremtulaj-fesztiválguru, Esztergályos Cecília színésznő és Áts Károly borász beszélgetése nyitja újra az m1 Borvacsora című sorozatát – jelentették be a műsor keddi sajtótájékoztatóján a budai Hemingwayben. Az augusztus 17-től szombat esténként jelentkező produkciót ezúttal Kovács Kokó István...

Tovább »
Ünnepi Bormustra nyereményjáték 2013. 08. 12.

Augusztus 20-án prémium kategóriájú borkóstolót tartanak a Váci utca 1. alatt, Magyarország legszebb üzletházának tetőteraszán ahol korlátlan borfogyasztás mellett tekinthetik meg a vendégek a tűzijátékot. A neves borászok borai mellett a borokhoz illő Hungarikumokból készült ételeket szolgálnak fel a vendégeknek. A...

Tovább »
Magyar Kézműves remekek 2013. 08. 09.

Augusztus 11-ig látható a budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által 2002-ben alapított Magyar Kézműves Remek címet idén elnyert pályázók termékeiből megrendezett rangos kiállítás. A magyar kézművesség értékeinek és mestereinek elismerésére hivatott díjat és pályázatot...

Tovább »
Nemzetközi Méhésztalálkozó 2013. 08. 02.

Augusztus 3-án, szombaton rendezik meg a mézvásárral egybekötött nemzetközi méhésztalálkozót Jászberényben, a méztermelők, a méhészeti eszközgyártók és -forgalmazók legnagyobb magyarországi szakmai eseményét. A huszonhatodik alkalommal rendezett program iránt minden korábbit felülmúló az érdeklődés, a magyarok...

Tovább »
Pálinkamúzeum Visegrádon 2013. 07. 31.

A pálinkafőzés, illetve a pálinka történetével ismerkedhetnek meg a látogatók a visegrádi Rév utcában megnyílt pálinkamúzeumban, ahol akár a "zugfőzés" is kipróbálható, sőt, egyedi címke sajátkezű gyártására is van mód. A háromszintes épületben kialakított turisztikai attrakcióhoz a tulajdonos-működtető...

Tovább »
Gasztronómiai Olimpia 2013. 08. 06.

2015-ben Spanyolországban rendezik meg az első Gasztronómiai Olimpiát. Az esemény bejelentésekor 23 ország képviselőjét hívták meg. Németország, Belgium, Dánia, Franciaország, Nagy-Britannia, Írország, Olaszország, Luxemburg, Portugália, Svédország, Törökország, Egyesült Államok, Japán, Kína és India mellett Latin...

Tovább »
Hároméves a chocoMe 2013. 07. 30.

Hároméves lett a kézzel készült, “személyre szabható”, sokmillió-féleképpen összeállítható táblás csokoládék gyártója, a chocoMe. A vállalat születésnapi eseményén bemutatták a chocoMe újdonságait: a 40%-os tejcsokoládét, a szőlőmagkivonatos Gere csokoládét Gere borokkal társítva, valamint új feltétként a...

Tovább »
A békéscsabai csabagyöngye 2013. 07. 29.

A csabagyöngyével tervezik újraéleszteni a borkultúrát Békéscsabán. A város önkormányzata 2010-ben döntött arról, hogy két hektár területen szőlőültetvényt létesít, benne több mint egy hektáron csabagyöngye fajtát, a békéscsabai Stark Adolf nemesítő korán érő csemegeszőlőjét. Az új békéscsabai...

Tovább »
Paprika bolt Moszvában 2013. 07. 26.

Magyar élelmiszereket árusító bolt nyílt Moszkvában Paprika néven, a tervek szerint egy éven belül 10-15 üzletből álló hálózat jön létre Oroszországban - mondta az átadó rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Hozzátette: a magyar és orosz tulajdonosok által alapított Paprika Kft. minden egymilliónál...

Tovább »
  1. 142
  2. 143
  3. 144
  4. 145
  5. 146
  6. 147
  7. 148
  8. ...
  9. 176

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább