GasztroHírek

A Hegyvidék Központ gasztrokínálata 2012. 10. 14.

Buda legújabb bevásárlóközpontjában, a Hegyvidék Központban különösen nagy szerepet kapott a gasztronómia. A hétvégén megnyílt üzletek között találjuk Budapest egyik leghíresebb hentesének, Gál Józsinak a boltját, magas minőségű húsokkal, húskészítményekkel. A Vörös Homár elnevezésű halkereskedés tengeri és...

Tovább »
Megújult konyha a 125 éves Centrál kávéházban 2012. 10. 12.

Könnyed Budapesti Konyha mottóval újítja meg kulináris kínálatát a legnagyobb hagyományokkal rendelkező budapesti kávéház, a belvárosi Centrál. Egy és egynegyed évszázaddal ezelőtt nyitotta meg a Centrált1887-ben Seemann Károly, aki az akkori főváros egyik vezető kávéház tulajdonosa volt. Ezekben az évtizedekben a...

Tovább »
Százezer vendéget várnak a Csabai Kolbászfesztiválra 2012. 10. 11.

A kolbászfesztivál a térség legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, a szórakozáson túl meghatározó szakmai esemény, ahol a kolbászok gyártásában érdekelt hazai és határon túli termelők és beszállítók szakmai kiállításon mutatkoznak be. A fesztiválon új piaci lehetőségek nyílnak a helyi kolbászkészítők előtt. Ma...

Tovább »
A világ első organikus országa 2012. 10. 08.

A kis ázsiai ország, amelynek lakossága többnyire a buddhista vallás követője, az elkövetkező évtizedben az egész ország területén be szeretné vezetni az organikus gazdálkodást. "Bhután elhatározta, hogy 2020-ig kivonja a forgalomból a mezőgazdaságban alkalmazott vegyszereket és a természettel való harmonikus...

Tovább »
Magyar a világ legjobb 50 bárja között 2012. 10. 10.

Szerda este a London Coctail Week programjaként derült ki, hogy mely bárok szerepelnek a világ 50 legjobbja között. A World's 50 Best Bars rangos szakmai elismerés, amelyet az 1972 óta a Londonban megjelenő Drinks International szaklap alapított, és amelyre eddig nem jelöltek magyar, de még kelet-európai bárt sem. Az 50-es lista...

Tovább »
Múltidéző piactér a Népligetben 2012. 10. 05.

Október 6-án első ízben kerül sor a Múltidéző Piactér elnevezésű rendezvényre a Népligetben. Történelmi kirándulás a kézművesség, a kereskedelem, a gasztronómia, a kultúra és a vásári komédia világában. Változatos és izgalmas programokat kínálva szeretnék megidézni a régi idők hangulatát, kereskedelmét,...

Tovább »
A portugál zöld bor és a Videoton meccs 2012. 10. 04.

A csütörtök esti Sporting Clube de Portugal - Videoton meccs kapcsán borbemutatót tartottak a Portugál Kereskedelmi Hivatalban. A portói borokat forgalmazó Heinemann testvérek új fehér bort vezetnek be a magyar piacra. A Gazela Vinho Verde portugál szőlőfajtákból készült száraz, fehér bor. A Vinho Verde Portugália legnagyobb...

Tovább »
Villány új honlapja is debütál a Vörösborfesztiválon 2012. 10. 03.

Október 5-7 között rendezik meg a Villányi Vörösborfesztivált, amelynek alkalmából néhány igazán friss újbor mellett bemutatkozik a borvidék megújult honlapja, a Villány.hu is. A weboldal hasznos hírekkel jelentkezik a környéken élők és a turisták számára egyaránt. Előbbieknek a fejlesztések és a polgármesteri hivatal...

Tovább »
Közös szüret Badacsonyban 2012. 10. 02.

A hétvége közös kéknyelű szüret jegyében telt el Badacsonyban: négy meghatározó környékbeli pincészet, az Istvándy, a Laposa és a Szeremley Birtok, valamint a Válibor tulajdonosai az egymás birtokain nevelt szőlőből közös bort készítenek, amelyet az így létrejövő Badacsonyi Kör első boraként hoznak forgalomba. A...

Tovább »
Forintos Gábor Budapest legbarátságosabb pincére 2012. 10. 01.

Forintos Gábor, a Zila kávéház és étterem felszolgálója lett Budapest legbarátságosabb pincére. A hivatalos eredményhirdetésre és ünnepélyes díjátadóra pénteken került sor. A Pincér Akadémia által szervezett akció célja, hogy a vendégek barátságos, és szakmailag felkészült pincérekkel találkozzanak az éttermekben...

Tovább »
  1. 146
  2. 147
  3. 148
  4. 149
  5. 150
  6. 151
  7. 152
  8. ...
  9. 162

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább