GasztroHírek

Fine dining étterem nyílt Debrecenben 2012. 04. 26.

Debrecen belvárosában, a Piac utcában nyílt meg a város első fine dining étterme. A IKON névre keresztelt vendéglő séfje, Pataky Péter így fogalmazta meg az új étterem ars poetikáját: egy hely, ahol visszanyúlunk a hagyományokhoz, de bátran használjuk a csúcstechnológia adta lehetőségeket. Egy étterem, ahol friss, helyi...

Tovább »
A világ legjobb étterme a londoni olimpián 2012. 04. 25.

René Redzepi, a dán Noma étterem séfje a londoni olimpia idején tíz napra a londoni Hotel Claridge's éttermébe szerződött, ahol saját szerzői fogásait mutatja be a közönségnek. Július 28 és augusztus 6. között "A Noma ízei a Claridge-ban" névvel hirdetett menü öt fogásból áll és 195 fontba kerül személyenként. Ez nem...

Tovább »
A Zalai borvidéken tartják a XXIII. Országos Borversenyt 2012. 04. 24.

A XXXIII. Országos Borversenyt május 15-16-án a Zalai borvidéken rendezi a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező nemzeti borversenyén, a tradicionális bortermelő országokban szokásos módon, minden számottevő borászat elindul. A megújulás jegyében a csúcsminőségű és a magyar...

Tovább »
Átadták a Budafoki Borvárost 2012. 04. 20.

A híres hazai borvidékeket, a borospincék sajátosságait mutatja be a Budafoki Borváros, amelynek avatóünnepségét csütörtökön tartották. A csaknem 300 millió forintos európai uniós támogatással megvalósult kulturális és turisztikai fejlesztésben új funkciót kaptak az egykori pinceágak: elkészült a bor skanzen, a Borutca...

Tovább »
Heston Blumenthal ehető liftje 2012. 04. 19.

London legújabb nevezetessége egy lift, amelynek ehetőek a falai. Heston Blumenthal, a világhírű szakács a Charlie és a csokigyár című filmből vette az ötletet, hogy újabb meglepetéssel szolgáljon a konyha szerelmeseinek. A Cityben található Engine cég alkalmazottai próbálhatták ki először a Fat Duck séfjének...

Tovább »
TableFree Éttermi Napok 2012. 04. 17.

Budapest egyes éttermei kedvezményes, 3000 és 5000 forintos, háromfogásos menüvel várják az ínyenceket április 17. és 24. között. A TableFree Éttermi Napok programjában Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 vesz részt. A TableFree honlapján (www.tablefree.hu) megtekinthetők mind a menük, mind a részt vevő éttermek...

Tovább »
1,8 millió forintért kelt el a világ legjobb sajtja 2012. 04. 18.

A sajtok Világbajnokságán, Wiscosinban "A Vermeer kereke" elnevezésű holland Gouda sajt nyerte el a fő díjat. A tíz kilós zsírmentes sajtot a hollandiai Friesland Campina de Steenderen cég gyártotta. A versenyt követő sajtárverésen a világ legjobb sajtja 8400 dollárért (1,8 millió forint) kelt el

Tovább »
Új boltot nyitott Sezgin, a török hentes 2012. 04. 15.

Sezgin, a török hentes a IX. ker. Ferenc krt 39. szám alatt nyitotta meg új boltját. Sezgin Gökcent 15 éve költözött Magyarországra, és 2000-ben nyitotta meg kis üzletét. Specialitása a tejes bárány, a báránycomb, a borda, a lapocka, de árul csontos rostélyost, vesepecsenyét, saját töltésű, török fűszerezésű szalámit...

Tovább »
Kávéház a Rózsavölgyi Zeneműbolt emeletén 2012. 04. 09.

Április 11-én, a költészet napján nyílik meg a Rózsavölgyi Zeneműbolt második emeletén a Rózsavölgyi Szalon Art & Café, amely esténként a kultúrszomjas budapestieket, délutánonként pedig a felfedező hajlamú turistákat várja, egyedi lekérés alapján szervezett kulturális és helytörténeti programokkal. A napközben...

Tovább »
Elena Arzak a világ legjobb női séfje 2012. 04. 11.

A brit Restaurant magazin, amely minden évben nyilvánosságra hozza a világ legjobb 50 éttermét tartalmazó listát, kedden Elena Arzakot, a San Sebastián-i Arzak étterem séfjét a világ legjobb női szakácsa címmel tüntette ki. Tavaly a francia Anne-Sophie Pic kapta meg a díjat. A 2012-ben a világ legjobb ötven éttermét...

Tovább »
  1. 145
  2. 146
  3. 147
  4. 148
  5. 149
  6. 150
  7. 151

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább