GasztroHírek

Módosították a biotermék-szabályozást 2013. 05. 22.

A fogyasztói bizalom növelése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium módosította a biotermékekkel kapcsolatos gazdálkodási követelményeket, a tanúsítás, a forgalmazás, a jelölés és az ellenőrzés szabályait. A jogszabály javítja a biotermelő, az ökológiai gazdálkodást folytató szervezet, valamint az illetékes...

Tovább »
Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok 2013. 05. 20.

Szerdán kezdődnek Bábolnán a Gazdanapok, a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmai találkozó és kiállítás. A rendezvényt szakmai fórumok, konferenciák, partnertalálkozók, gép- és lovasbemutatók kísérik. Az esemény helyszíne a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok. Idén 28. alkalommal rendezik meg a eseményt. Tavaly 150...

Tovább »
Megnyílt a Basilicus borközpont Tarcalon 2013. 05. 17.

Már túl van az első látogatók fogadásán a Tokaji Borvidék új, komplex borturisztikai létesítménye, a Basilicus Borközpont. A pályázati támogatással magántőkéből kialakított, „Éld újra Tokajt!” szlogennel csábító Borkultúra Központ a tokaji kézműves borászatok és manufaktúrák bemutatását, valamint programok...

Tovább »
Vidéki Mustra a Hold utcában 2013. 05. 18.

Az V. kerületi Hold utcai vásárcsarnokba költözött a Vidék Mustra termelői piac. A termelői piac eddig a Vidékfejlesztési Minisztérium előtt működött, de a Kossuth téri építkezések miatt nem maradhatott ott, emellett bizonyos értelemben ki is nőtte magát. A termelői piac a csarnok felső szintjén kapott helyet. Az ország...

Tovább »
Díj a Villa Bagatelle kávézónak 2013. 05. 16.

Simplicissimus, vagyis Török András, a Budapest című könyv szerzője, idén a Villa Bagatelle megálmodóinak: Wirtz Ágnesnek és Albrechtnek ítélte a Simplicissimus Hősei címet. Török András szerint a Villa Bagatelle „nem nosztalgikus újrateremtése, inkább etalonja egy új, 21. századi modern magyar polgári ízlésnek”. A...

Tovább »
Zöldség-gyümölcs a tűzfalon 2013. 05. 14.

A Dob utca és a Csányi utca sarkán átadták a „TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013“ elnevezésű kreatív kezdeményezés első megfestett tűzfalát. A köztéri, homlokzatot imitáló alkotáson feltűnik a szemközti zöldséges, a locsoló szomszéd néni, sőt, még a festményt készítő alkotók közül is néhány karakter. A...

Tovább »
Magyar séf nyerte az Észak-Anglia Szakácsa díjat 2013. 05. 14.

Pusztai Gábor magyar szakács, a The Duke of Wellington étterem séfje nyerte az Észak-Anglia Szakács címet 2013-ban. Ez az első alkalom, hogy külföldi versenyzőnek adták az elismerést. A nyertes a londoni versenyen képviseli a régiót. Pusztai Gábor 36 éves, nyolc éve él Angliában, korábban sztázsolt a Nomában és a...

Tovább »
Magyarország csúcsborai 2013. 05. 13.

Hétvégén kihirdették a XIV. Pannon Bormustra eredményeit, kiderült, hogy a versenyre nevezett 260 borból melyeket minősítette csúcsbornak a nemzetközi és hazai szaktekintélyekből álló zsűri. A díjakat a Gerbeaud-házban rendezett Díjátadó Gálán adták át a legjobbaknak. A díjazottak az oklevél mellett - a hagyományoknak...

Tovább »
A világ leghíresebb gasztronómiai központja 2013. 05. 12.

Ferran Adrià, aki öt évig birtokolta a világ legjobb séfje címet, bemutatta az elBulli étterem helyén nyíló gasztronómiai központ épületének és környezetének terveit. A projekt érdekessége, hogy a terveket a Navarrai Egyetem Építészeti Karának tizenhét diákja készítette. Az elBulli Alapítvány ezzel is azt sugallja,...

Tovább »
Budapestre költözik a Zazzi cukrászda 2013. 05. 10.

Sokan jártak ki Budapestről Solymárra, hogy megkóstolják a Zazzi cukrászda termékeit. A francia cukrászat remekeit készítő két cukrászhölgy, Varga Margit és Erdős Melinda május 17-én, pénteken a III. kerületi Bécsi út 57. szám alatt nyitja meg új üzletét.

Tovább »
  1. 155
  2. 156
  3. 157
  4. 158
  5. 159
  6. 160
  7. 161
  8. ...
  9. 184

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.