GasztroHírek

Hétvége egy ökofaluban 2013. 04. 23.

A Magyar Természetvédők Szövetségének honlapja, az Ökoklikk egyes ökufalukban hétvégi közös munkát, programokat hirdetett. A jelentkezők megismerkedhetnek az Ökofalu életével, az ott élők életmódjával, az alkalmazott technológiákkal, miközben önkéntes munkájukkal segítik az ott folyó tevékenységeket. A hétvége...

Tovább »
Medvehagyma védjegy 2013. 04. 22.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság védjegyet kíván adományozni azoknak a jellegzetes helyi, medvehagyma felhasználásával előállított, kereskedelmi forgalomba hozható feldolgozott termékeknek, amelyek a nemzeti park területén készülnek, és előállításuk a természettel összhangban történik. A védjegy célja: igazoltan...

Tovább »
Indul a sültkeszeg-szezon 2013. 04. 24.

A hétvégén üzembe helyezik Siófokon a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halsütő kocsiját. A mozgó halsütőnél sült keszeget, busát és pontyot árusítanak, a szlogen továbbra is "Egye ki a busát a Balatonból!"A mobil halsütő kocsival a hagyományos, szombati siófoki Főtéri vásáron találkozhatnak először. ...

Tovább »
Birskörte Magyarország legjobb pálinkája 2013. 04. 21.

Birskörte pálinka nyerte el 2013-ban a Magyarország legjobb pálinkája címet az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen Gyulán. A zsűri a 14-ik Kisüsti Pálinkafesztiválon szombaton hirdette ki az országos pálinkaverseny eredményét. Lovász Sándor, a pálinkafesztivál ötletgazdája és szervezője elmondta: a nyertes...

Tovább »
Sajtkészítő tábor Száron 2013. 04. 16.

Szabadtűzi sajtkészítő tábort rendeznek a Budapesttől ötven kilométerre fekvő Száron 2013. május 19-20-án. A tábor anyaga, a régi népi sajtkészítő hagyományokra épül, üstben, szabadtűzön főzve tanulják a résztvevők a sajtkészítést. Egyszerű, tapasztalati receptúrával és mennyiségi arányokkal, ráhangolódással...

Tovább »
Alain Ducasse életműdíjas 2013. 04. 15.

A Restaurant magazin idén Alain Ducasse-nak adományozta az Életműdíjat. A neves brit magazin, amely a napokban hozza nyilvánosságra 2013. legjobb 50 éttermének listáját, a francia séfnek a gasztronómia területén végzett 30 éves munkásságát értékelte a díjjal. A kitüntetést 2005 óta adományozzák séfeknek, az első...

Tovább »
Egri borászok sikere Bordeaux-ban 2013. 04. 18.

Négy arany, öt ezüst és kilenc bronzérmet szereztek az egri pincészetek a bordeaux-i, nem hivatalos borvilágbajnokságon. Ezzel ismét az egri lett Magyarország legeredményesebb borvidéke az International Challenge du Vin nevű megmérettetésen, amely a világ legrangosabb borversenye - közölte Zentai László, a város...

Tovább »
Egységes arculat a magyar boroknak 2013. 04. 12.

A Nemzeti Bormarketing Program keretében elkészült a magyar borok egységes megjelenésének keretet biztosító új arculat, melynek használatát a Magyar Turizmus Zrt. a magyar borok népszerűsítésére ingyenesen biztosítja. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának feladata, hogy marketingeszközökkel aktívan...

Tovább »
Romkocsmák új színekben 2013. 04. 11.

Új színekkel és street art alkotásokkal díszíti ki néhány héten belül a budapesti romkocsmák tűzfalait a Színes Város Csoport: megújul egyebek mellett a Szimpla és a Wichmann söröző tűzfala és elkészül a Mika Tivadar-házra készült, Rejtő Jenő képzeletbeli pincérét ábrázoló terv is. Több helyszínen, magán- és...

Tovább »
Átadták "Az Év Terméke" díjat 2013. 04. 10.

A 26 évvel ezelőtt alapított Év Terméke Díjat (Product of the Year) ma már a világ több mint 30 országában adják át. A legnépszerűbb magyarországi termékeket a fogyasztók döntését elemző GfK Hungária által végzett reprezentatív, 2000 fős kutatás alapján választják ki. Az innovatív termékeket egy szakmai zsűri...

Tovább »
  1. 157
  2. 158
  3. 159
  4. 160
  5. 161
  6. 162
  7. 163
  8. ...
  9. 184

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.