GasztroHírek

Aranyszalag Minőség tanúsítvány 2013. 04. 08.

A francia Label Rouge mintájára vezeti be Magyarországon a Magyar Gasztronómiai Egyesület az Aranyszalag Minőség tanúsítványt. Céljuk egy olyan hiteles minőségbiztosítási rendszer létrehozása, amely tanusítványt az kaphatja meg, aki vállalkozik arra, hogy kiváló minőségű terméket állít elő. Így a kistermelők termékei...

Tovább »
Balatoni bort a Balaton-partra! 2013. 04. 09.

Balatoni bort a Balaton partra! címmel hirdetett kampányt a két legismertebb badacsonyi és balaton-felvidéki borászszervezet szombaton. Azt szeretnék elérni, hogy a Balaton-parti éttermek, szállodák főként helyi borokat kínáljanak. A Badacsonyi Kör és a VSOP Balaton-felvidék azt tűzte ki célul, hogy akárcsak Európa vezető...

Tovább »
Elszomorító eredmények az iskolai menzák vizsgálata során 2013. 04. 08.

Megjelentek az Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal gyermek közétkeztetésről készített vizsgálatának első eredményei. A NÉBIH szakemberei folyamatosan végzik a közétkeztetésben – elsősorban óvodai és iskolai tálalókonyhákon – kiszolgált készételek vizsgálatát. Az eredményeket, értékeléseket a Hivatal honlapján...

Tovább »
Magyar és osztrák konyha a Kempinskiben 2013. 04. 05.

ÉS Bisztró néven nyitja újra éttermét a Kempinski Hotel Corvinus Budapest. A névválasztásnak semmi köze nincs az évtizedek óta ÉS-ként emlegetett Élet és Irodalom c. hetilaphoz, bár, akár lehetne is, hiszen a megújult vendéglátóhely elsősorban a budapestieket, s az itt élő külföldieket célozza meg. Ennek megfelelően...

Tovább »
Hat és fél millió forintos vacsora 2013. 04. 04.

Egy Ferran Adriával töltött vacsora 18.800 angol font értékben kelt el Hong Kongban egy aukción. A nyertes három ismerősével Barcelonában vacsorázhat a világ egyik legjobb séfjével, sőt betekintést nyerhet a készülő ElBulli gasztronómiai központba. A licit négyezer fontról indult, a nyertesnek 18.800 fontot, azaz több mint...

Tovább »
Továbbra is a csehek a legnagyobb sörivók 2013. 04. 02.

A statisztikai kimutatás szerint tavaly minden cseh állampolgárra - beleszámítva a csecsemőket is - 144 liter sör elfogyasztása jutott - közölte a cseh sör- és malátagyárak szövetsége pénteken Prágában. "Bár a sörfogyasztás Csehországban két éve stagnál, még így is bőven elég arra, hogy megőrizzük...

Tovább »
Nemzetközi versenyeket nyertek a Nobilis pálinkák 2013. 04. 01.

Két rangos versenyen is kiválóan szerepeltek a Nobilis pálinkák. Így az idei Destillatán és a World Spirits Award-on is igazi éremeső kísérte a Nobilis Pálinkafarm részvételét. 1 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel zárta a párlatok nem hivatalos világbajnokságának is nevezett Destillatát a Nobilis Pálinkafarm. Az osztrák...

Tovább »
Segal Élményvacsora 2013. 03. 28.

A Nagymező utcai Szerecsendióban április 4-én és 5-én két alkalommal Segal Viktor mutatkozik be a közönségnek. A Segal Élményvacsora este hét órakor kezdődik, a csütörtöki időpont már be is telt. Foglalható hely az un. séfasztalnál is, amely közvetlenül a konyhában helyezkedik el, az ide helyet foglalók a vacsora teljes...

Tovább »
Húsvéti Palóc Piac 2013. 03. 27.

Március 30. és április 1. között, napkeltétől-napnyugtáig rendezik meg Parádfürdőn a Húsvéti Palóc Piacot. A kézműves és kirakodóvásáron kézműves termelők, magyar termékek, sör-, méz- és lekvárkóstolók várják az érdeklődőket. Palóc ételek, palóc néptánc, üveggyűrő, kosaras, fanyűvő, cserepes, fazekas és...

Tovább »
Borjog és bormarketing konferencia 2013. 04. 05.

2013. április 12-én péntek 9.00 – 17.00 óra közüött a Corinthia Hotelben tartják a 2013. évi Borjog és bormarketing konferenciát. Program: 9.00–9.45 Érkezés, regisztráció, köszöntés 9.45–10.00 Fővédnöki megnyitó Dr. Kiss Eliza a hegyközségek megújításáért és a szőlő-bor ágazat...

Tovább »
  1. 158
  2. 159
  3. 160
  4. 161
  5. 162
  6. 163
  7. 164
  8. ...
  9. 184

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.