GasztroHírek

Egészségtelenek a médiaséfek menüi? 2013. 01. 07.

A Newcastle Egyetem kutatói szerint a prominens tévés szakácsok menüi sokkal egészségtelenebbek, mint a szupermarketekben kapható készételek - írja a Medipress. A kutatók Jamie Oliver, Lorraine Pascale, Nigella Lawson és Hugh Fearnley-Whittingstall ételeit hasonlították össze a különböző szupermarkethálózatokban kapható...

Tovább »
Folytatódik az iskolatej program 2013-ban 2013. 01. 04.

A Vidékfejlesztési Minisztérium mintegy 1,5 milliárd forintot biztosít a folytatódó iskolatej programra, 300 millió forinttal többet, mint 2012-ben. Bővül a programban igényelhető termékek köre is. 2013-ban már laktózmentes tejet is kaphatnak az iskolások. Ezzel a tárca elősegíti, hogy a tej egyes összetevőire...

Tovább »
Január 31-én lesz Torkos Csütörtök 2013. 01. 02.

2013-ban január 31-én tartják a Torkos Csütörtököt! A magyar gasztronómiát népszerűsítő akcióra idén – a néphagyománytól eltérően – kivételesen nem a hamvazószerdát követő csütörtökön kerül sor, mivel az épp – az étterembe járás szempontjából szintén népszerű – Valentin (Bálint) napra esik. A Magyar...

Tovább »
Decemberben isszuk meg az éves pezsgőmennyiség felét 2012. 12. 30.

A GFK Hungária Piackutató Intézet felmérése szerint pezsgőből az éves mennyiség csaknem fele decemberben fogy el. A GFK által huszadik éve készített Háztartáspanel adatai szerint egy átlagos hónapban csupán a családok 3-5 százaléka, decemberben viszont több mint 30 százaléka vesz pezsgőt. Év közben elsősorban a magasabb...

Tovább »
Pro Turismo díjak a vendéglátásban 2012. 12. 29.

Idén huszonnegyedik alkalommal adták át a Pro Turismo díjakat, amelyet eddig több mint kétszáz szakember kapott meg. Az idei díjazottak között a vendéglátás területéről megtalálható Jásdi István, a Jásdi Pincészet borásza, Pintér Katalin, a Gerbeaud Ház ügyvezető igazgatója, Zilai Zoltán, a Budai Borfesztivál...

Tovább »
Új hungarikum-üzlet nyílik Ferihegyen 2012. 12. 28.

A schengeni járatokhoz tartó utasok közvetlenül a beszállítás előtt még betérhetnek a 140 négyzetméter alapterületű boltba a 2A Terminálon. A megszokott nemzetközi édesség- és italmárkák mellett magyaros hangulat fogadja az ide betérőket, magyar árukínálattal - olvasható a BA közleményében. Az üzletet faágakból...

Tovább »
Londonban nyílik az új Arzak étterem 2012. 12. 26.

A három Michelin csillagos Arzak étterem tulajdonosai Londonban nyitják meg új éttermüket februárban. Az Ametsa (baszk nyelven Álom) nevű étterem az első külföldi Arzak étterem a londoni Belgravia negyedben kap helyet. Az étlap baszk gyökerű lesz, de az alapanyagokat többnyire helyi termelőktől fogják beszerezni. A londoni...

Tovább »
Zsidó bisztró nyílt a Dob utcában 2012. 12. 25.

Macesz huszár néven új étterem nyílt a Dob utcában. December 22-től bevezető árakkal várják a vendégeket, egy tál sólet 1500 Ft.

Tovább »
Új három Michelin csillagos étterem Olaszországban 2012. 12. 18.

A most megjelent 58. olasz Michelin kalauz újdonsága, hogy új három csillagos étterme van Olaszországnak. Albában, a Piazza Duomo nevű hely kapta az elismerést "szárnyaló kreatív séfjének köszönhetőn" - fogalmaz a könyv. Ezzel Olaszországban ismét hét háromcsillagos étterem található, mivel az All Sorriso nevű étterem...

Tovább »
Fokozottan ellenőrzi a pangasiust a hatóság 2012. 12. 19.

A pangasius néven forgalmazott haltermékek fokozott hatósági ellenőrzését rendelte el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter 2012. december 19-én. A miniszter arra kéri a vásárlókat, hogy az ünnepi készülődés alatt is kiemelten figyeljenek arra, milyen terméket vásárolnak. Fazekas Sándor lakossági jelzések, valamint a...

Tovább »
  1. 158
  2. 159
  3. 160
  4. 161
  5. 162
  6. 163
  7. 164
  8. ...
  9. 179

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.