GasztroHírek

Vidékjáró Húsvéti Sajtnapok 2013. 03. 21.

2013. március 31 és április 1. között a Magyar Sajtkészítők Céhe „Húsvéti Sajtnapok”at" hirdetett. A tematikus nap célja, hogy minél szélesebb körben megismertessék a magyar kézműves sajtokat és azok készítőit. Jelenleg Magyarországon a vásárlók kevés sajtféleséget ismernek, holott a sajt az egészséges étkezés...

Tovább »
Tavaszváró Biokultúra Találkozó 2013. 03. 20.

A Magyar Biokultúra Szövetség március 23-án, szombaton rendezi meg a 21. Tavaszváró Biokultúra Találkozóját a a Csörsz utcai Ökopiacon. Ezt megelőzően Bio napot tartanak pénteken a Vidék Mustrán, a Vidékfejlesztési Minisztérium árkádok alatti piacán. A szombati rendezvényen előadást tartanak a Bioélelmiszerekkel...

Tovább »
Aranyérmet nyert az Unicum 2013. 03. 18.

A kiemelkedő minőségű párlatok világversenyén, a klagenfurti World Spirits Award-on bitter kategóriában aranyérmet nyert az Unicum és az Unicum Szilva. A jubileumi – idén minden eddiginél nagyobb érdeklődésnek örvendő - klagenfurti versenyen a nemzetközi szakemberekből álló zsűri 30 ország 430 minőségi mintáját...

Tovább »
Az Onyx és a Costes megtartotta a csillagokat 2013. 03. 15.

Megjelent a Michelin Main Cities of Europe 2013, amely Európa nagyvárosainak legjobb éttermeit értékeli. A kötetben két budapesti étterem szerepel, a Costes és az Onyx. Mindkét hely megtartotta eddigi eredményét, azaz továbbra is egy-egy Michelin csillaggal rendelkezik. Európában 15 háromcsillagos, 80 kétcsillagos és 309...

Tovább »
Rabsicokat fogtak a Balatonnál 2013. 03. 14.

A horgászok még lassan veszik birtokba a vizeket, ezzel ellentétben a rabsicok a lehető leggyorsabban térnek vissza a tavaszi vizekre. A Balatonba igyekvő patakok és csatornák bő vízhozama a halakon kívül a horgászokat és sajnos a rabsicokat is vonzza. Március 6-án telefonos bejelentést érkezett, hogy a a Balatonvilágos előtti...

Tovább »
Az OÉTI korlátozná a kukoricaszirup használatát 2013. 03. 13.

Az Országos Élelmiszer- és Táplálkozástudományi Intézet szerint indokolt lenne az élelmiszerekben édesítőként alkalmazott, fruktózban gazdag kukoricaszirup fogyasztásának korlátozása. A Magyarországi Üdítőital-, Gyümölcslé- és Ásványvízgyártók Szövetsége szerint a fruktózszirup nem felelős a cukorbetegségért. ...

Tovább »
Medvehagyma túra Kisharsányban 2013. 03. 14.

A Ne-felejts Vendégház és a Vylyan Pincészet medvehagyma túrát szervez március 23-án szombaton. A túra 11 órakor indul a Dobogó dűlőn keresztül a hegyoldalon a Gere Vendégházig , ahonnan a Szársomlyón túl a Villányi borvidék több dűlőjének gyönyörű látképe is feltárul. Innen a társaság leereszkedik a Csillag...

Tovább »
Bonbonkészítés a Corvinuson 2013. 03. 12.

Március 14-én kézműves bonbon- és trüffelkészítő tanfolyam indul Magyarország legelismertebb élelmiszertudományi műhelyében. Az egynapos tréning célja, hogy a csokoládékészítés iránt érdeklődők egy kis elméleti bevezetés után saját kedvükre készíthessenek egyedi, professzionális minőségű bonbonokat, trüffeleket,...

Tovább »
Sushi mangalicából 2013. 03. 11.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a szigetországban a magyar mangalica termékek. A Tóth-Olmos cég Mangalica sonkája és a Pick termékei is bemutatkoztak a tokiói Foodex élelmiszer-kiállításon. A Pick termékei iránti érdeklődést kihasználva a cég a közeljövőben mangalicaalapú debrecenikolbász-különlegességgel is...

Tovább »
A tokioi Narisawa lett Ázsia legjobb étterme 2013. 03. 09.

A világ ötven legjobb étterme lista készítői megnevezték 2013 legjobb ázsiai éttermét. A kitüntetést a két Michelin csillagos Yoshihiro Narisawa étterme nyerte és egyben megkapta a „Japán legjobb étterme” címet is. A második helyen szintén tokiói étterem, a Nihonryori RyuGin végzett, ezt a bangkoki Nahm követi, majd az...

Tovább »
  1. 162
  2. 163
  3. 164
  4. 165
  5. 166
  6. 167
  7. 168
  8. ...
  9. 187

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.