GasztroHírek

Végre itt a menzareform! 2012. 11. 16.

A Békés megyében elindított Menzaminta = Mintamenza közétkeztetést megújító kezdeményezés országos kiterjesztése kapcsán tartottak programindító konferenciát kedden, Budapesten. A konferencia eretében átadták azokat a felkérő leveleket, amelyek segítik a közreműködők munkájának megkezdését. Magyarország...

Tovább »
Csütörtökön 14 órakor indult a GMO roadshow 2012. 11. 15.

A Vidéfejlesztési Minisztérium a következő hetekben országjárás keretében kívánja felhívni az emberek figyelmét a GMO-ra (genetikailag módosított élőlény), annak káros hatásaira, a magyar hatóságok munkájára és a szabályozásra. A szaktárca illetékeseinek országjárása Gödöllőről indul november 15-én,...

Tovább »
Szerdától Table free Éttermi napok 2012. 11. 14.

Budapest legjobb éttermei közül több mint 50 kínál különleges, a Table Free Éttermi Napokra készített három fogásos menüt November 14. és 21. között, a "TableFree Éttermi Napok" rendezvénysorozat alatt.

Tovább »
Magyarország legszebb konyhakertje-pályázat 2012. 11. 13.

A Magyarország legszebb konyhakertje pályázatra a kiskertek tulajdonosai 2013. április 15-ig jelentkezhetnek a helyi önkormányzatnál. Az elvárások között szerepel egyebek mellett, hogy minimum 5 különböző konyhakerti növényt termesszenek, a kert rendezett környezetben helyezkedjen el, valamint a megtermelt zöldségek minősége...

Tovább »
Pénteken nyílik a Kézműves Magyar Ízek Vására 2012. 11. 12.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Kézműves Magyar Ízek Vásárát a budapesti Millenáris B épületében. A közelgő disznótoros szezonra való tekintettel idén november 16-18 között a rendezvényen kiemelt szerepet kap a hurka, a kolbász és az újbor is. Olyan különlegességeket kínálnak, mint a szilvalekváros kolbász és a...

Tovább »
Megjelent A Mangalica című kötet 2012. 11. 09.

Csütörtökön a Pesti Disznó gasztrobárban mutatták be a Boook Kiadó legújabb kötetét. A mangalica című könyv egyszerre tartalmas ismeretterjesztő kiadvány és szakácskönyv, amelyben neves magyar szakácsok mangalicából készült fogásai mellett Tóth Péter, a Mangalicaszövetség elnökének tanulmánya olvasható. A könyvet...

Tovább »
Az egri borvidék sikere Lengyelországban 2012. 11. 08.

Az egri borvidéknek ítélte idén a lengyel Wino (Bor) szakmagazin az év legjobb borrégiójának járó címet, az édes borok közül a Bodnár pincészet 1999-es évjáratú 6 puttonyos tokaji aszúja nyert aranyérmet. A kéthavi szakmagazin 27 díjat osztott ki. A nyertesek szerdán borkóstolón mutatkoznak be a lengyel...

Tovább »
Tokaj-Hegyalja piac Disznókő 2012. 11. 07.

November 11-én ismét megrendezik a Tokaj-Hegyalja piacot a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon, a Sárga Borház körüli téren vasárnap, . A Zempléni Nemzeti Parkért Szövetség és a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szakmai támogatásával zajló kézműves piacon több mint 60 helyi termelővel és...

Tovább »
(T)egyél minden nap, hogy bajnok lehess! 2012. 11. 06.

(T)egyél minden nap, hogy bajnok lehess!- ez a szlogenje a Magyar Olimpiai Bizottság most induló rendezvénysorozatának, amellyel a kétszázezer hazai utánpótlás sportolóhoz szeretnék eljuttatni a tudatos sporttáplálkozás fontosságát. A londoni Magyar Olimpiai Csapat hivatalos sporttáplálkozási felkészítője, a SportVitalitás...

Tovább »
260 kilós mangalicából készült kolbász rászoruló gyerekeknek 2012. 11. 05.

Erdei Zsolt, a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. jótékonysági nagykövetének vezetésével vasárnap kolbászt készítettek az ország legnagyobb mangalicájából. A közel 260 kilós állatból 200 kg kolbász készült, amelyet a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak és a Harcművészek az Egészséges Gyermekekért (HEGYEM)...

Tovább »
  1. 162
  2. 163
  3. 164
  4. 165
  5. 166
  6. 167
  7. 168
  8. ...
  9. 180

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.