GasztroHírek

Kína: a feljelentők és az élelmiszerbiztonság 2013. 01. 20.

Ezentúl pénzjutalom üti a markát Kínában azoknak, akik információkat szolgáltatnak minőségileg kifogásolható élelmiszerekről és gyógyszerekről - jelentette be az ágazatot felügyelő állami főhivatal. A feljelentők, ha elég nagy horderejű az ügy, akár 300 ezer jüant (10,6 millió forint) is kaphatnak, de kivételes,...

Tovább »
Szombaton Etyeki Piknik 2013. 01. 18.

Január 19-én először rendezik meg az etyeki Újhegyen és a Szépvölgyben az Etyeki Pikniket helyi pincék és vendégborászok részvételével. Első alkalommal a téli gasztronómiai hagyományok kerülnek a középpontba, tehát elsősorban a disznóvágással és az ehhez kapcsolódó étkezési hagyományokkal és ételekkel...

Tovább »
Szerbia eltörölné a GMO-tilalmat 2013. 01. 17.

A genetikailag módosított élelmiszerek termelésére és fogalmazására vonatkozó teljes tilalom feloldására készül Szerbia. A WTO szabályai szerint nem lehet betiltani olyan cikkek importját, melyek veszélyes volta nem bizonyított, ezzel szemben az Unióban a GMO termékek behozatalát szigorú szabályokhoz kötik. Behozatali...

Tovább »
Húsvétra ismét a boltokba kerül a gyulai 2013. 01. 16.

Húsvétra ismét megjelenhetnek a polcokon a gyulai húskészítmények, a jól ismert minőséget már az új, önkormányzati tulajdonú cég gyártja. Ezekben a hetekben kezdi meg a termelést az a cég, amelyet a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát helyén hoztak létre. A Gyulahús Kft. teljes egészében önkormányzati...

Tovább »
Borkultúra-központ nyílik Tokaj-Hegyalján 2013. 01. 15.

Borkultúra-központot nyit ez év első felében a Basilicus Szőlőbirtok Tokaj-hegyalján. A létesítménytől - amellyel a történelmi borvidék múltját, jelenét akarják bemutatni - a szőlőbirtok a kistérség idegenforgalmának fellendítését várják, megvalósításához csaknem 49 millió forint vissza nem térítendő...

Tovább »
Lyon, a világ kulináris fővárosa Budapesten 2013. 01. 14.

Ardéch-i gesztenyekrémleves szarvasgombával, a híres, eredetvédett Bresse-i csirke kétféle módon, pompás lyoni kézműves sajtok, sós és édes macaronok – többek között ezekkel az ínyencségekkel mutatkozott be a Franciaország dél-keleti részén található Rhone-Alpes régió gasztronómiája Budapesten. Lyon, a tartomány...

Tovább »
Magyar borok és címkék kiállítása Rómában 2013. 01. 11.

Cégér - Jó bornak tervezz címkét! címmel tíz magyar borász borából és hozzá a tíz képzőművész tervezte címkéből nyílik kiállítás - amelyet borkóstoló követ - csütörtökön a Római Magyar Akadémián. A Hybridart művészeti projekteket létrehozó szervezet a Forum Hungaricum Nonprofit Kft.-vel közösen...

Tovább »
Nemzetközi elismerést kapott a Zwack Unicum 2013. 01. 10.

A DFNI (Duty Free News International), az utazási iparág egyik legnagyobb kereskedelemmel foglalkozó szakújságja több kategóriában minden évben megnevezi a legjobb repülőtéri termékeket, marketing kampányokat és boltokat. 2012-ben a budapesti repülőtéren lezajlott nyári promóciót választották az egyik legjobbnak. A 2012-es...

Tovább »
Dezsőke gazdát keres 2013. 01. 09.

Dezsőné, a mangalica koca lemalacozott. Kilenc kismalac született, amelyből egy kismalac szerető, gondos gazdát keres. Aki szívesen hazavinni Dezsőkét, annak nincs más dolga, mint lájkolni és megosztani a Mangalica Fesztivál fényképét. A kismalac február 9-én a Fesztiválon kerül kisorsolásra.

Tovább »
Egészségtelenek a médiaséfek menüi? 2013. 01. 07.

A Newcastle Egyetem kutatói szerint a prominens tévés szakácsok menüi sokkal egészségtelenebbek, mint a szupermarketekben kapható készételek - írja a Medipress. A kutatók Jamie Oliver, Lorraine Pascale, Nigella Lawson és Hugh Fearnley-Whittingstall ételeit hasonlították össze a különböző szupermarkethálózatokban kapható...

Tovább »
  1. 163
  2. 164
  3. 165
  4. 166
  5. 167
  6. 168
  7. 169
  8. ...
  9. 184

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.