GasztroHírek

A Magyar Tudományos Akadémia Bora 2013 2013. 02. 15.

Magyarország szinte összes jelentős borvidéke 57 pincészetének és borászatának 151 bora közül választották ki a bort kedvelő és ahhoz értő tudósok, valamint az MTA elnöke által felkért hivatásos borászok azt a 6 nemes nedűt, amely az idén negyedik alkalommal rendezett bormustrán elnyerte a „Magyar Tudományos Akadémia...

Tovább »
VII. Farsangi Fánk-lövő Országos Örömíjász Viadal 2013. 02. 15.

Február 16-án tartják Tiszafüreden az íjászok VII. Farsangi Fánk-lövő Országos Örömíjász viadalát. A Tűzmadár Íjász Egyesület korhű öltözékben várja a jelentkező íjászokat a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban megrendezésre kerülő versenyre. A nevezők a nevezési díj fejében a viadal végén megehetik a...

Tovább »
Aranyérmes magyar bor a Mundus Vini biobor versenyen 2013. 02. 13.

Nürnbergben ma adják át a Mundus Vini biobor világverseny díjait. A nemzetközi megmérettetésen idén többek között a Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection borát is aranyéremmel jutalmazták. A Gajdos pincészet Egerszalókon, az Egri Borvidéken gazdálkodik. A pincészet kizárólag ökológiai termesztésű szőlőből...

Tovább »
Jó minőségű olajat az éttermekbe! 2013. 02. 12.

2014 januárjától a fogyasztók védelme érdekében az éttermek asztalán csak olyan olajos üveget lehet tartani, amelyen feltüntetik a termék származási helyét. Az EU betiltaná a jelzés nélküli olajok használatát, ezzel kötelezné az étterem tulajdonosokat, hogy csak olyan olajat kínáljanak a vendégeknek, amely ellenőrzött...

Tovább »
Átadták az Év bortermelője díjat 2013. 02. 11.

Díjátadó Gálaebédet adtak Áts Károly borász tiszteletére a Corinthia Hotel Budapest Báltermében. A már hagyománynak számító Év Bortermelője díj idén is ünnepélyes keretek között került átadásra. A rendezvény díszvendége volt Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke is. „Tokaj, Mád egy csoda. Célom...

Tovább »
Bekerültünk a világ 10 legjobb bártendere közé 2013. 02. 08.

A finn vodka legnagyobb mesterei újra összegyűltek. A mixerverseny bázisát volt, aki motoros szánon, más sífelvonón, míg megint mások kutyaszánnal közelítették meg. Lappföldön, a XV. Nemzetközi Finlandia Vodka Kupán hazánkat idén Orosz Ákos képviselte, miután a novemberi magyarországi előválogatót ő nyerte. Ákos annak...

Tovább »
Apple-kávézó nyílik Budapesten 2013. 02. 06.

Magyar tervezők munkáit és kávézni vágyó vásárlókat vár majd Budapesten februárban egy új Apple Store. A cég közleménye szerint februárban nyitja meg kapuit Budapest belvárosában a Kontakt névre keresztelt dizájn és Apple-bolt, egyben kávézó. A bolt ígérete szerint az Apple prémiumkategóriás termékei mellett magyar...

Tovább »
Még lehet jelentkezni a Mangalica Fesztivál főzőversenyére! 2013. 02. 04.

A Mangalica Fesztivál ideje alatt, 2013. február 9-én kerül megrendezésre a főzőverseny. Nevezni egyénileg és csapatokban is lehetséges, egy kikötés van csak: minden ételnek mangalicából kell készülnie. A program 10:00 órakor a helyek átvételével kezdődik, ezek után mindenki szabadon készülhet az ételeivel. A zsűri az...

Tovább »
Különleges ebédmenü a Larusban 2013. 02. 01.

Buday Péter séf mától különös tésztamenüvel várja az ebédre érkező vendégeket. 12 és 15 óra között a tésztabárban tökmag, lenmag és földimandulamag lisztből készült tésztakülönlegességeket kínálnak. A liszt a már kisajtolt magból készül. A tökmaglisztes tésztához lazacot, a lenmagoshoz bélszíncsíkokat, a...

Tovább »
Keresd az arany fakanalat 2013. 01. 30.

Szentendre éttermei és a városért tenni akaró emberek a szokásos téli „uborkaszezon" elkerülésére indították el a Keresd az arany fakanalat! elnevezésű gasztronómiai versenyt. A kezdeményezés célja, hogy a szentendrei éttermek bemutathassák tudásukat, és különleges, minőségi, éttermük arculatához illő ételekkel...

Tovább »
  1. 164
  2. 165
  3. 166
  4. 167
  5. 168
  6. 169
  7. 170
  8. ...
  9. 187

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.