GasztroHírek

Elena Arzak a világ legjobb női séfje 2012. 04. 11.

A brit Restaurant magazin, amely minden évben nyilvánosságra hozza a világ legjobb 50 éttermét tartalmazó listát, kedden Elena Arzakot, a San Sebastián-i Arzak étterem séfjét a világ legjobb női szakácsa címmel tüntette ki. Tavaly a francia Anne-Sophie Pic kapta meg a díjat. A 2012-ben a világ legjobb ötven éttermét...

Tovább »
Borhotel nyílt Tállyán 2012. 04. 05.

Megnyílt az Oroszlános Borhotel, Tokaj-Hegyalja első borhotelje az Európa mértani közepeként ismert Tállyán. Az Európai Uniós forrásból finanszírozott családias hangulatú szálloda, az Oroszlános Borhotel a házias, helyi termékekre építő éttermének otthont adó egykori Szirmay-kúria kibővítésével született. Az...

Tovább »
Pesti István a Baldaszti's Kitchen új konyhafőnöke 2012. 04. 04.

A Lánchíd utcai Baldaszti's Kitchen új konyhafőnökkel kezdte az áprilist. Pesti István, "a legszebben tálaló magyar szakács" az új séf. A Baldaszti's Kitchen izgalmas időszak elé néz, ugyanis nyár derekán a szomszédba költöznek, ott nyílik meg az új, 70 fő befogadására alkalmas étterem.

Tovább »
Benesch Antal nyerte a Food & Design döntőjét 2012. 04. 03.

A kedd délelőtt zajló versenyen a zsűri Benesch Attila húsz éves szakácstanulót találta a legjobbnak, így megnyerte a fődíjat, egy hónap tanulmányutat a Garda tó partján. A Food & Design versenyen fiatal szakácsok, szakácstanulók indulhattak, feladatuk az volt, hogy készítsenek bőrös csirkemellet kétféle körettel és egy...

Tovább »
Krivács András az MNGSZ új elnöke 2012. 03. 29.

Március 27-én megtartotta soron kívüli tisztújító küldött közgyűlését a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség, melyen - a Prohászka Béla volt elnök lemondását követően működő Elnöki Ügyvivői Testület munkáját leváltva - új elnököt választottak a küldöttek a két év múlva esedékes tisztújításig. Három...

Tovább »
Felhívás pincészeteknek. Nyitott Pince Napok 2012 2012. 03. 30.

A Nyitott Pincék Szövetsége, a Bacchus Arts Stúdió és a Magyar Turizmus Zrt. idén, hetedik alkalommal is meghirdeti a Nyitott Pince Napokat, Magyarország borvidékein és bortermő helyein, 2012. május 26-27-28-án. A Nyitott Pince Napok célja a pincelátogatás népszerűsítése és a hazai borturizmus élénkítése. Az akcióhoz...

Tovább »
2012. legjobb pálinkája és pálinkafőzdéje 2012. 03. 29.

Márciusban megválasztották az év legjobb pálinkáit és az év legjobb pálinkafőzdéjét is. A díjat az Árpád Pálinka gyártója, a békéscsabai Kisrét Manufaktúra érdemelte ki 2012-ben. Mivel a Prémium Lepotica Szilva pálinkánál a két legrangosabb nemzetközi versenyen sem akadt jobb, méltán nevezhetjük a világ legjobb...

Tovább »
Food&Design döntő: 2012. április 3. 2012. 03. 27.

A Garda-tó partján töltheti szakmai gyakorlatát a Food and Design verseny győztese. A Coninvest első alkalommal hirdetett gasztronómiai pályázatot, amelyen 18-30 év közötti szakácsok mérhetik össze tudásukat a food design területén. Az április 3-i döntőt a Chefparade főzőiskolában tartják. Az esemény fővédnöke Ugo...

Tovább »
Kézműves Magyar Ízek a Tavaszi Fesztiválon 2012. 03. 27.

Április 9-ig, a Budapesti Tavaszi Fesztivál ideje alatt a Vörösmarty teret kézműves sajtosok, lekvárkészítők, mézárusok és csokoládékészítők lepik el. A Kézműves Magyar Ízek vásárának 16 pavilonjánál a legjobb magyar borokat, sajtokat, sonkákat, pálinkákat, pezsgőket és fagylaltokat kóstolhatják meg az ínyencek....

Tovább »
  1. 167
  2. 168
  3. 169
  4. 170
  5. 171
  6. 172
  7. 173

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább