GasztroHírek

Mobil kávéházak Bécsben 2012. 05. 28.

Hamburg és Amszterdam után idéntől az osztrák fővárosban is mobil kávébárok járják a parkokat, hogy frissen főzött kávét kínáljanak az arra járóknak. A frissen őrőlt kávéból a helyszínen főzik le a kért eszpresszót, kapucsínót vagy tejes kávét, és kuglófot is kínálnak hozzá. A választékban természetesen...

Tovább »
Molnártalálkozó 2012. 05. 24.

Az ősrégi őrlőmesterség hagyományait elevenítik fel a mai utódok a hét végén, május 25-26-án a VIII. Nemzetközi Molnártalálkozón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Túristvándi ma is működő vízimalmának udvarában. Pásztor Csaba szervező az MTI-nek elmondta: a kétnapos találkozó leglátványosabb része szombaton lesz,...

Tovább »
Nyitott Pincék a hétvégén 2012. 05. 23.

Május 26-28. között országszerte 144 pince tárja szélesre kapuit, és kínál számos kedvezményt a Nyitott Pince Napok keretében. A vendégfogadó pincék arra vállalkoznak, hogy három napon keresztül 10 és 19 óra között nyitva tartanak és fogadják az érdeklődőket. A helyszínen a gazda vagy a borhoz értő személyzet...

Tovább »
Lengyelország a Vásárcsarnokban 2012. 05. 22.

A pünkösd előtti napokban, május 24-26 között, a nemzeti napok keretében Lengyelország lesz a Nagycsarnok vendége. Az érdeklődők megismerkedhetnek Lengyelország kulináris rejtelmeivel, megtanulhatják néhány lengyel nemzeti étel elkészítésének módját és megkóstolhatják a lengyel ízeket. A rendezvény alatt folyamatos...

Tovább »
Kézműves sörök a VIII. kerületben 2012. 05. 21.

Június első hétvégéjén a józsefvárosi Palotanegyedben, a Mikszáth téren és a Szabó Ervin téren a legjobb hazai kézműves söröké lesz a főszerep. Az először tavaly májusban megrendezett Főzdefeszt immár harmadik alkalommal jelentkezik a minőségi sörfogyasztás népszerűsítése érdekében. Az első két Főzdefeszt...

Tovább »
Új teraszos étterem Budapesten 2012. 05. 18.

Megnyílt a Keresztúr Étterem és Vinotéka Rákoskeresztúron. A Polgármesteri Hivatal közvetlen szomszédságában lévő réz- és üvegborítású épületben lévő korszerű étterem-kávézó egy nagy kiülős terasszal kapcsolódik a felújított kastélykerthez. Az épület egyben Vinotéka, a helyszínen borszaküzlet is működik -...

Tovább »
Sztárséf hétvége: a vendég Peter Gordon 2012. 05. 17.

Peter Gordon, a "fúziós konyha" kéviselője tart bemutató főzést a Chefparade főzőiskolában pénteken. A bécsi úti főzőiskola nemzetközileg elismert séfeket és gasztronómiai írókat hívott meg interaktív főzőbemutatóra, akik egyúttal bemutatják legújabb szakácskönyveiket. Peter Gordon számos étterem tulajdonosa...

Tovább »
Sört a gyerekeknek! 2012. 05. 15.

Egy japán cég a sörhöz hasonló italt fejlesztett ki gyerekeknek. A Komodo Biiru nevű ital a guaraná nevű egzotikus gyümölcsből készül és természetesen alkoholmentes. A színe és állaga ugyanolyan mint a söré, akárcsak a habja. Japánban olyan divat a sör, hogy a gyerekek is sokszor kedvet kaptak a fogyasztásához. Innen...

Tovább »
Andalúz receptverseny 2012. 05. 14.

A tavalyi, nagy sikerű andalúz receptverseny folytatódik! Végy néhány tipikus dél-spanyol alapanyagot - akár a magyar, akár bármely más konyha ételeiből ihletet merítve - , és ragadj fakanalat! A legjobb receptek beküldői andalúz sztárséfünk segítségével tökéletesíthetik főzőtudásukat, és leshetik el egy...

Tovább »
Bott Frigyes sikere a XIII. Pannon Bormustrán 2012. 05. 14.

Az idei Pannon Bormustrára 113 hazai bortermelő 299 borral nevezett: az előző évhez hasonlóan idén is furmintból érkezett a legtöbb, a vörösborok között a cabernet-k dominálnak, de nőtt a kékfrankosok aránya is. A borvidékeket illetően ismét Tokaj-Hegyaljáról nevezték a legtöbb bort. A hazai borok rangos mezőnye...

Tovább »
  1. 193
  2. 194
  3. 195
  4. 196
  5. 197
  6. 198
  7. 199
  8. ...
  9. 200

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.