GasztroHírek

Holnap kezdődik a nagykanizsai dödölle- és borfesztivál 2017. 09. 07.

Nemcsak a gasztronómiáról, hanem a közösségépítésről is szól Nagykanizsa legnagyobb rendezvénye, a pénteken kezdődő 14. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Tovább »
Az egészségre is veszélyes lehet a hamisított méz 2017. 09. 06.

Az egészségre is veszélyes lehet az ismeretlen eredetű, hamisított méz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szerint, ezért egyértelmű eredetjelölési és a magyarországihoz hasonló nyomonkövetési rendszer bevezetését javasolják az Európai Unió számára.

Tovább »
Guinness-rekord: Három tonnányi guacamolét készítettek el 2017. 09. 05.

Rekordot jelentő három tonnányi guacamolét készítettek el vasárnap a mexikói Jalisco államban.

Tovább »
Szalmonellaveszély: a baromfi nem házikedvenc 2017. 09. 18.

Az amerikai járványügyi hivatal kimutatása szerint meglepő mértékben növekedett a szalmonella megbetegedések száma, amióta az emberek kedvencként tekintenek háziszárnyasaikra.

Tovább »
Őszi gasztro program: indul a XIII. Országos Étterem Hét 2017. 09. 04.

A gasztronómiát kedvelők számára az ősz újra izgalmas programmal érkezik: az Országos Étterem Hét ugyanis immár XIII. alkalommal várja az érdeklődőket. A 3.300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2017. október 9-15. között kóstolhatják meg a vendégek.

Tovább »
Európa legrégebbi szalonnakészítő üzemének nyomaira bukkantak 2017. 09. 01.

Európa legrégebbi, 3000 éves szalonnakészítő üzemének nyomaira bukkantak Ausztriában: erre utalnak a hallstadti Sóhegy völgyében talált történelem előtti sertéscsontok.

Tovább »
Új pályázatot írt ki az Agrármarketing Centrum 2017. 09. 01.

A magyar élelmiszerpiacot és gasztronómiát népszerűsítő program támogatására írt ki két pályázatot 90 millió forintos keretösszeggel az Agrármarketing Centrum (AMC).

Tovább »
Somlói Juhfark Ünnep: a somlói bor ünnepe 2017. 08. 31.

2017. szeptember 23-án második alkalommal rendezik meg Somlójenőn, a Tornai Pincészetben a Somlói Juhfark Ünnepét, melyen 14 borászat 26 tétele kóstolható meg. Természetesen kizárólag juhfark, amelyeket szigorú bírálati követelmények alapján válogattak az előzetes zsűrizésen, külső szakértők részvételével.

Tovább »
Háromnapos vadpörköltfesztivál Zalaegerszegen 2017. 08. 30.

Vadászati konferenciával és szüreti felvonulással pénteken kezdődik az Országos Vadpörkölt- és Borfesztivál - Zalai teríték elnevezésű háromnapos rendezvény Zalaegerszegen.

Tovább »
Együttműködésben a Nébih és a MUISZ 2017. 08. 29.

A turisták hatékony tájékoztatása, ezáltal pedig az utazásokban rejlő élelmiszerlánc-biztonsági kockázatok csökkentése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 160

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább