GasztroHírek

A várandósok vércukorszintje és gyerekeik elhízása összefügg 2019. 01. 22.

A várandósság alatti magas vércukorszint összefügg a 10-14 évesek elhízásával egy új tanulmány szerint.

Tovább »
Hetente egyszer száraz vörösbort fogyaszt a magyar 2019. 01. 22.

A közösségi médiát is használó magyarok hetente egyszer fogyasztanak bort, akkor is inkább a száraz vörösbort választják. A legkedveltebb a cabernet sauvignon, a rosé cuvée és a merlot. Borszaküzletben legalább annyian vásárolnak, mint szupermarketben, legritkábban azonban borkimérésben szerzik be a bort. Csak minden 4. ember...

Tovább »
Disznóvágás és pezsgőkészítés is lesz az Etyeki Pikniken 2019. 01. 18.

A hagyományos borkóstolók mellett disznóvágáson vehetnek részt, valamint a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók hétvégén a téli Etyeki Pikniken.

Tovább »
Első borturisztikai kiállítás Budapesten 2019. 01. 16.

Jó ételek? Különleges helyszín? Érdekes program? Kiváló borok? Jöjjön el Magyarország első borturisztikai kiállítására! A tematikus kiállítás középpontjában a borturisztikai szolgáltatások bemutatása, megismertetése áll.

Tovább »
Budapesten lesz a vadászati világkiállítás 2019. 01. 08.

A megvalósítás szakaszába lépett a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás megrendezésének előkészítése - mondta korábban Kovács Zoltán az "Egy a természettel" Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozat lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

Tovább »
Új gasztronómiai sorozat indul Borbás Marcsival 2019. 01. 02.

A főzőműsorok kínálatába igyekszik új színt vinni a Borbás Marcsi szakácskönyve című új sorozat, amely január 6-án indul a Duna Televízión.

Tovább »
350 forintból kell kihozni a menüt a közétkeztetési szakácsversenyen 2018. 12. 20.

2019. január 25-ig várják a nevezéseket az OKÉS Országos Közétkeztetési szakácsversenyre, amelyet május 25-én tartanak majd a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában.

Tovább »
Jó hír! Lesz elegendő hal az ünnepekre 2018. 12. 18.

Elegendő hal lesz idén az ünnepekre, a közepesnek mondható haltermés ellenére, az árak tavalyhoz képest csak mintegy 5-7 százalékkal emelkednek - közölte a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) szóvivője.

Tovább »
A Pálinkakiválóságok Könyve hozzájárul az ország imázsépítéséhez 2018. 12. 13.

A nemzeti pálinkakiválóság program küldetése, hogy megismertesse a minőségi magyar pálinkákat a belföldi és külföldi közönséggel, Magyarország imázsépítéséhez és a mértékletes fogyasztás ösztönzéséhez a Pálinkakiválóságok Könyve is hozzájárul - mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért...

Tovább »
Bronzérmes lett Kocsis Zoltán séf és csapata Luxemburgban 2018. 12. 10.

A kezdetek óta vezeti a szálloda konyháját Kocsis Zoltán, akinek több mint három évtizede a főzés a mindene. A komplexum konyhája az egyik meghatározó vonzereje a hotelnak, a vendégek kedvelik a házias, ínycsiklandózó ételeket. Vannak fogások, amik örök kedvencek és évek óta szerepelnek az étlapon: ilyen az újragondolt...

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 191

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.