GasztroHírek

Megjelent a 2018-as Fehér, Vörös és Rozé Borkiválóságok Könyve 2018. 10. 26.

A 2018-as Fehér Borkiválóságok Könyvében a Balaton és a Tokaji Borrégió, a Vörös és Rozé Borkiválóságok Könyvében a Pannon Borrégió termelői szerepeltek a legsikeresebben - derült ki az idei kötetek csütörtöki budapesti bemutatóján.

Tovább »
Élelmiszerbiztonsági kompetenciaközpont lesz a Debreceni Egyetem 2018. 10. 19.

Az élelmiszerbiztonság és -nyomonkövetés rendszerében való tudományos-üzleti együttműködésről írtak alá megállapodást csütörtökön a Debreceni Egyetem (DE) és a fejlesztésben résztvevő hazai vállalkozások képviselői.

Tovább »
Elsőként csatlakozott a St. Andrea Wine&Gourmet Bar az Élet Mentő Ponthoz 2018. 10. 18.

A magyarországi vendéglátó egységek közül elsőként csatlakozott a St. Andrea Wine&Gourmet Bar az Országos Mentőszolgálat által létrehozott "Élet Mentő Pont" programhoz. A vendéglátásban ezzel egy olyan kezdeményezés iránt kötelezték el magukat, mely nem csak vendégeik, de az éttermük közvetlen környezetében hirtelen...

Tovább »
Nem került le a polcokról a "gönci barackpálinka" 2018. 10. 15.

Nem került le a polcokról a "gönci barackpálinka" megnevezésű eredetvédett pálinkatermék. Az interneten megjelent, a hivatalos NÉBIH-forrást nem pontosan idéző, ezért téves adatot tartalmazó hírekkel ellentétben a NÉBIH az ellenőrzése után egyetlen pálinkagyártó cég, egy adott termékét zárolta rövid ideig, vagyis a...

Tovább »
Szilvás-mákos kürtőskalács nyerte a Kürtős Kalandot 2018. 10. 15.

A különleges „Arany Péntek” után szombaton a hangulatos Kürtős Kalanddal folytatódott a 6. Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben. A főnyereményt a Mákvirág fantázianévre keresztelt, újragondolt szilvás-mákos kürtőskalács-desszertcsoda nyerte el. Kígyózó sorokban, napsütésben és színes kísérőprogramokban...

Tovább »
Szürkemarha: magyar siker Torinóban 2018. 10. 12.

A Terra Madre Salone del Gusto gasztrokulturális világeseményen az egerszóláti szürkemarha a Slow Food Presidia “előszobájába” került. A nagy magyar sikerrel zárult torinói rendezvény magyar megjelenését a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte.

Tovább »
Európában nálunk a legtöbb az elhízott ember 2018. 10. 11.

A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentését idézve.

Tovább »
Kukorica- és paprikanap Ópusztaszeren 2018. 10. 11.

A kukorica és a fűszerpaprika feldolgozásának hagyományos, a tájegységre jellemző módszereivel ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba - közölte Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője.

Tovább »
Október közepétől ellenőrzi az őstermelőket az adóhatóság 2018. 10. 10.

Az adóhatóság megyei, fővárosi igazgatóságai október 15-től vizsgálatot indítanak az őstermelői tevékenységet folytató adózók körében.

Tovább »
Velemi Gesztenyenapok 2018. 10. 10.

Több mint tizenötezer vendéget várnak szombaton és vasárnap a velemi gesztenyenapokra.

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 189

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.