GasztroHírek

Ígéretesek a távol-keleti piacok 2017. 09. 19.

Ígéretesen alakulnak a kapcsolatok a távol-keleti piacokkal. A térségbe sertéshúst, borokat, mézeket exportálnak a magyar termelők, és szeretnék a termékskálát is bővíteni.

Tovább »
Oktoberfest: Sörfesztivál Németországban 2017. 09. 18.

Az esős, hideg időjárás ellenére a tavalyinál nagyobb sikerrel nyitott a müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztiválra szombaton és vasárnap hatszázezernél is többen látogattak el.

Tovább »
Harry Potter kedvence: itt a vajsör ízű mályvacukor 2017. 09. 19.

Potter-rajongók, figyelem! Az óriási népszerűségnek örvendő könyvek által inspirált mályvacukrot készített egy ínyenc édességeket gyártó cég.

Tovább »
Jó lesz a szőlőtermés az egri és a mátrai borvidéken 2017. 09. 14.

Heves megye mindkét borvidékén, az egrin és a mátrain korábban kezdődött a megszokottnál a szüret, a gazdák jó minőségű szőlőtermésre számíthatnak.

Tovább »
Hurrá: több a hús, több a tej! 2017. 09. 13.

A 2010. óta a termelésellenőrzés alatt álló magyartarka szarvasmarha-állomány tej- és húshozama fokozatosan javult, a Magyartarka Tenyésztők Egyesülete genomszelekciós programot tervez az állomány tulajdonságainak további javítására.

Tovább »
Színesednek a termékek: rózsaszín csokoládé és kék bor készül Svájcban 2017. 09. 11.

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

Tovább »
Kóstoljon eredeti gönci barackpálinkát! 2017. 09. 08.

Ma kezdődik a gönci pálinkafesztivál: a barackpálinka-kóstolás mellett finom falatokkal, koncertekkel és hagyományőrző programokkal várják az érdeklődőket a Borsod megyei településen.

Tovább »
Ukrán építész döbbenti le a cukrászokat 2017. 09. 17.

Szemet gyönyörködtető, geometrikus édességeivel arat egyre nagyobb nemzetközi sikert az ukrán Dinara Kasko. Precíz tervezés után, korábbi építészeti tapasztalatait felhasználva készíti el a finomságokat.

Tovább »
Holnap kezdődik a nagykanizsai dödölle- és borfesztivál 2017. 09. 07.

Nemcsak a gasztronómiáról, hanem a közösségépítésről is szól Nagykanizsa legnagyobb rendezvénye, a pénteken kezdődő 14. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Tovább »
Az egészségre is veszélyes lehet a hamisított méz 2017. 09. 06.

Az egészségre is veszélyes lehet az ismeretlen eredetű, hamisított méz a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) szerint, ezért egyértelmű eredetjelölési és a magyarországihoz hasonló nyomonkövetési rendszer bevezetését javasolják az Európai Unió számára.

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 162

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább