GasztroHírek

Magyarország berobban a sajtvilágba 2017. 11. 02.

Komoly érdeklődés övezte az I. SZEGA Nemezetek Sajtfesztiválját. Az esemény komoly mérföldkőnek számít, ugyanis a mintegy 40 országot és 6000 tagot számláló Sajtmesterek Nemzetközi Céhe megalapította a Magyar Páholyt, melynek segítségével a sajtjaink jelentősebb szerepet kaphatnak a nemzetközi színtéren is.

Tovább »
Megvan a hetedik íz 2017. 11. 01.

Egy lehetséges hetedik ízt, a szénhidrátét azonosítottak ausztrál kutatók, akik azt próbálják feltárni, miként kapcsolódik ez az íz a keményítőben gazdag ételek fogyasztásához.

Tovább »
A Villányi Franc termelők idén is várják pincéikbe a borrajongókat 2017. 10. 30.

Idén már harmadik alkalommal szervezik meg Villányban november 24-én és 25-én a Franc&Franc névre hallgató programsorozatot, ahol a cabernet franc szőlőfajta és a belőle készített borok játszák a főszerepet.

Tovább »
A szent hegy borai: Nagy-Eged-hegy Mesterkurzus 2.0 2017. 10. 27.

„Nincs még egy olyan termőhely Magyarországon, mint a Nagy-Eged-hegy, ahol egyformán lehet csúcsminőségű fehér- és vörösborokat termelni” – állapította meg dr. Rohály Gábor borakadémikus az október 26-ikán, a budapesti KOGART Házban megtartott 12 tételes kóstolón. A St. Andrea Szőlőbirtok, a Kovács Nimród és a...

Tovább »
Egy jó recept most vacsorameghívást érhet 2017. 10. 26.

Szent Márton napja hagyományosan összekapcsolódik a libával. Számos recept jár szájról szájra, és kering a családi szakácskönyvekben. A Magyar Turisztikai Ügynökség a Szent Márton-napi Libalakoma hagyományának újjáélesztése érdekében pályázatot hirdet, ahol a legjobb libarecepteket várják. A fogásokat neves szakmai...

Tovább »
Magyar gasztronómiai és kulturális napokat rendeznek Izraelben 2017. 10. 25.

Szerdán és csütörtökön magyar gasztronómiai és kulturális napokat rendeznek Izraelben. Tel-Aviv egyik legdivatosabb szórakozóhelyén, a néhány éve felújított régi kikötőben, a Namalban rendezi meg immáron harmadik alkalommal a magyar napokat a tel-avivi nagykövetség.

Tovább »
Emléktáblát kap a híres éttermi szakember 2017. 10. 24.

2017. október 25-én emléktáblát állítanak az éttermi munkában nemzetközi iskolát teremtő gasztronómiai szakember tiszteletére.

Tovább »
Újból étlapra kerül az ezer dolláros bagel New Yorkban 2017. 10. 20.

Újból étlapra kerül az ezer dolláros (260 ezer forintos) bagel egy New York-i szállodában.

Tovább »
Erősíteni kell a hungarikumok médiamegjelenítését 2017. 10. 20.

A Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában - mondta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a Hungarikumok Klubjának idei harmadik rendezvényén Budapesten.

Tovább »
Süteménykollekció a kiegyezés 150. évfordulójára 2017. 10. 19.

Édes kiegyezés néven összeállított süteménykollekcióval emlékezik az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulójára a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete.

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 165

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább