GasztroHírek

Idén is lesznek szilvanapok Szarvason 2019. 09. 02.

A szilvaérés idején idén is megrendezik a Szarvasi Szilvanapokat, a háromnapos rendezvényen a kulináris élményeken túl koncertekkel és gyermekprogramokkal várják a látogatókat szeptember 6-tól 8-ig.

Tovább »
Egri borvidék lesz a középpontban 2019. 08. 26.

Az egri borvidék borászai és borai, valamint a helyi gasztronómia és kultúra áll az középpontjában az idei Budapest Borfesztiválnak, amelyet szeptember 5. és 9. között rendeznek a budai Várban.

Tovább »
Erdélyi pálinkaversenyre várnak jelentkezőket 2019. 08. 15.

A IV. Erdélyi Pálinka és Párlatversenyre várnak jelentkezőket, a már hagyományosnak számító mustra győztesét a Marosvásárhelyen minden évben megtartott Forgatag elnevezésű fesztivál keretében hirdetik ki.

Tovább »
Fokozott figyelmet igényelnek az élelmiszerek a nyári melegben 2019. 08. 13.

Nyáron fokozottan törekedni kell a higiénés konyhai alapszabályok betartására, mivel a friss táplálékokat a baktériumok is kedvelik, így az élelmiszer eredetű megbetegedések is gyakoribbak - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább »
Megkezdődött a szüret a Csabagyöngye szedésével 2019. 08. 12.

A legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével hétfőn megkezdődött a szüret Magyarországon és ezzel az északi féltekén is - mondta Varga Máté, a Varga Pincészet Kft. ügyvezetője a Somogy megyei Ordacsehiben.

Tovább »
Ma kezdődik a Balatonfüredi Borhetek programsorozata 2019. 08. 09.

Pénteken kezdődik a Balatonfüredi Borhetek rendezvénysorozata, amelyen mintegy 300-féle borral várják a látogatókat. A bor mellett bőséges lesz a zenei kínálat is.

Tovább »
Balatoni lángosozókat tesztelt a Nébih 2019. 08. 07.

Ismét egy nyári slágerterméket, a lángost, valamint lángosozókat vizsgáltak a szakemberek a Nébih Szupermenta tesztsorozat legújabb állomásán. A hivatal felügyelői összesen 12 vendéglátóhelyet ellenőriztek. Több mint 140 mintán mintegy 500 laboratóriumi mérést végeztek. A hatósági ellenőrzéseken akadtak hiányosságok,...

Tovább »
Tizedik alkalommal nyílik meg a Magyar Ízek Utcája 2019. 08. 07.

Az augusztus 20-i ünnepségek kísérőrendezvényeként immár tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Utcáját.

Tovább »
Papír szívószálakat vezet be a Tetra Pak Európában 2019. 08. 05.

Papír szívószálalat vezet be a Tetra Pak Európában, melynek első lépéseként ügyfeleik elkezdték azok tesztelését. Ezzel a Tetra Pak az első italoskarton gyártó cég a régióban, mely könnyen lebomló szívószálakat biztosít termékei mellé.

Tovább »
A Mayer díjnyertes szörpjei már a Müllerben is elérhetők 2019. 07. 31.

A Mayer Szörp számára az idei nyár számos sikert tartogatott. Termékeiket a német Müller Drogéria beemelte újonnan létrehozott, minőségi magyar termékportfóliójába. Ezen kívül az idei Nemzeti Szörp- és Lekvárversenyen – a korábbi évekhez hasonlóan - számos Mayer Szörp termék szerzett dobogós helyet.

Tovább »
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. ...
  9. 203

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.