GasztroHírek

A tenger mélyén érlelik a borokat az Azúr-parton 2017. 06. 26.

Százhúsz üveg Bandol bort érlelnek egy ládában negyven méterre a Földközi-tenger mélyén, a Cote d'Azur partjánál, így érlelik és fokozzák az ízjegyeit.

Tovább »
Neves pincészetek borai és gasztronómiai újdonságok a Rozé Fesztiválon 2017. 06. 26.

Mintegy harminc neves pincészet boraival, gasztronómiai újdonságaival, koncertekkel és különleges jelmezes futóversennyel várják a hetedik Rozé Fesztivál vendégeit július 14-15-én Villányban.

Tovább »
Ár, márka és hangulat alapján választ bort a magyar egyetemista 2017. 06. 23.

Az ár, a márka és a hangulat befolyásolja leginkább a magyar egyetemisták borválasztását a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) felmérése szerint. Az ország első, magyar WSET képzésre is jogosult egyetemeként a METU minden hallgatójának elérhetővé teszi a középszintű bor- és párlatismeret kurzust. Az intézmény a...

Tovább »
Egyre népszerűbbek a termelői piacok 2017. 06. 22.

Egyre népszerűbbek a termelői piacok, tavaly már 261 működött az országban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) adatai szerint. A termelői piacokon elsősorban a friss, szezonális zöldségek, gyümölcsök, valamint az ökológiai termékek jutnak el közvetlenül a fogyasztóhoz.

Tovább »
Jó minőségű dinnye várható az idei szezonban 2017. 06. 20.

A tartós melegnek köszönhetően idén is jó minőségű lesz a magyar dinnyetermés, és a tavalyihoz hasonló, 200 ezer tonna körüli mennyiségből várhatóan több jut exportra.

Tovább »
Mivel van teli az ország gyomra? 2017. 06. 19.

A nyári gyümölcsszezon indulásával néhány érdekes és hasznos tippet osztott meg a legnagyobb hazai piac, a Budapesti Nagybani Piac. Az nem kérdés, hogy sokkal frissebb gyümölcshöz és zöldséghez juthatunk, ha hazai terméket választunk, és nyáron erre számtalan lehetőségünk van. A 60-75 százalékos érettségi szinten...

Tovább »
Idén is kihirdetik az év legjobb pálinkáját 2017. 06. 17.

Június 20-án ismét díjazzák az ország legjobb pálinkáit. A 2017. évi Pálinka Országkóstolóra idén 43 pálinkaház nevezett, a bírák összesen több mint 380 féle pálinkából, vakkóstoláson választották ki a legjobbakat. Az eredmények az ünnepélyes díjátadó gáláig titkosak, a győztes pálinkákat az Országház...

Tovább »
Megújult a Szamos Csokoládémúzeum 2017. 06. 16.

Egyéves lett a budapesti Kossuth téren nyílt Szamos kávéház, amelynek emeletén csokoládé múzeum is működik. Az évfordulóhoz kapcsolódva újított a cég: válaszolva a látogatói igényekre, interaktív tárlatvezetéssel bővítették a szolgáltatások körét.

Tovább »
Kevesebb cukros üdítőt és több vizet isznak a gyerekek 2017. 06. 14.

Az elmúlt években egyértelműen nőtt a gyermekek tudása az egészséges életmódról, jelentősen csökkent a cukros üdítőitalok és érdemben nőtt a víz fogyasztásának mértéke minden vizsgált korosztálynál.

Tovább »
Rendezvénysorozat hat borrégióban 2017. 06. 13.

Közös szakmai rendezvénysorozatot indít a hat borrégióban a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.

Tovább »
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. ...
  9. 157

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább