GasztroHírek

Zabkásáknál talált hibákat a Nébih 2019. 03. 28.

Élelmiszerbiztonsági és jelölési hibákat talált zabkásáknál a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Jelölési problémák miatt a 17 termékből 14-nél indult hatósági eljárás. A kisebb jelölési hibák miatt a Nébih figyelmezteti az élelmiszer-vállalkozókat, és intézkedési terv benyújtása mellett...

Tovább »
Egész évben street food-ot eszik az ország 2019. 03. 26.

Szinte minden megyébe ellátogat idén az országjáró gasztro-konvoj. A minőségi street foodokat 15 városba viszik el a food truckok tavasztól késő őszig

Tovább »
Elindult az ország első környezetbarát ételrendelő szolgáltatása 2019. 03. 25.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál Falatozz Zölden! néven környezettudatos ételrendelési programot indít, amelynek keretében minden rendelést 100%-osan lebomló csomagolásban szállítanak ki. Ezzel az ország több mint 30 településén válik lehetővé a környezetbarát ételrendelés.

Tovább »
Megkezdődött a húsvétig tartó élelmiszerlánc-ellenőrzés 2019. 03. 25.

Az idén az országos tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzési sorozat március 25-től a húsvéti ünnepek végéig, április 22-ig tart, az akciót a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálja - közölte az Agrárminisztérium (AM) hétfőn.

Tovább »
Támogatja a Magosz a tejtermelők keddi demonstrációját 2019. 03. 25.

Támogatja a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) a magyar tejtermelők keddi demonstrációját a Penny Market Kft. árpolitikája ellen.

Tovább »
Élénkül a minőségi sörök piaca 2019. 03. 21.

A sörágazat dinamikus fejlődésének fenntartása mellett a kormány törekszik a minőségi sörök piacának élénkítésére és a kézműves sörök szegmensének szélesítésére - mondta Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, a XIII. Nemzetközi Sörverseny és...

Tovább »
Naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni 2019. 03. 20.

Saját fogyasztásra naponta legfeljebb két kilogramm medvehagymát szabad gyűjteni azokban az állami erdőkben, amelyek nem minősülnek természetvédelmi területnek, a kereskedelmi célú gyűjtéshez pedig minden esetben engedély szükséges - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Tovább »
Tokaji Március Nagykóstoló hatvan pincészet boraival 2019. 03. 20.

Tokajtól Mádon és Erdőbényén át Sárospatakig több mint hatvan hegyaljai pincészet mintegy 150 borát ismerhetik meg a látogatók a Tokaji Március Nagykóstolón szombaton a Corinthia Budapest Hotelben, ahol mesterkurzusok, aszúterem és ingyenes kiselőadások is várják az érdeklődőket.

Tovább »
GMO-mentes sertéshús termékek a boltok polcain 2019. 03. 20.

Fontos, hogy az étkezésünk során elfogyasztott termékek azon túl, hogy megfelelnek a legszigorúbb minőségi és élelmiszerbiztonsági követelményeknek, számos kényelmi igényt is kiszolgáljanak. A mohácsi vágóhíd stratégiai partnerével, a Bonafarm Csoporttal közösen a teljes termékelőállítási folyamatot úgy alakította...

Tovább »
Magyar éttermek a francia gasztronómia világünnepén 2019. 03. 18.

Magyar éttermek is csatlakoznak a Gout de France/Good France kezdeményezéshez, melynek során március 21. és 24. között öt kontinens százötven országának séfjei ünneplik a francia gasztronómiát és a fenntartható fejlődést.

Tovább »
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. ...
  9. 198

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.