GasztroHírek

Nem került le a polcokról a "gönci barackpálinka" 2018. 10. 15.

Nem került le a polcokról a "gönci barackpálinka" megnevezésű eredetvédett pálinkatermék. Az interneten megjelent, a hivatalos NÉBIH-forrást nem pontosan idéző, ezért téves adatot tartalmazó hírekkel ellentétben a NÉBIH az ellenőrzése után egyetlen pálinkagyártó cég, egy adott termékét zárolta rövid ideig, vagyis a...

Tovább »
Szilvás-mákos kürtőskalács nyerte a Kürtős Kalandot 2018. 10. 15.

A különleges „Arany Péntek” után szombaton a hangulatos Kürtős Kalanddal folytatódott a 6. Kürtőskalács Fesztivál a Gesztenyés-kertben. A főnyereményt a Mákvirág fantázianévre keresztelt, újragondolt szilvás-mákos kürtőskalács-desszertcsoda nyerte el. Kígyózó sorokban, napsütésben és színes kísérőprogramokban...

Tovább »
Szürkemarha: magyar siker Torinóban 2018. 10. 12.

A Terra Madre Salone del Gusto gasztrokulturális világeseményen az egerszóláti szürkemarha a Slow Food Presidia “előszobájába” került. A nagy magyar sikerrel zárult torinói rendezvény magyar megjelenését a Slow Living Hungary Egyesület és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen szervezte.

Tovább »
Európában nálunk a legtöbb az elhízott ember 2018. 10. 11.

A magyarok számítanak Európa legelhízottabb nemzetének, és világszinten is a negyedik helyen állnak - közölte a Magyar Elhízástudományi Társaság (MET) a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentését idézve.

Tovább »
Kukorica- és paprikanap Ópusztaszeren 2018. 10. 11.

A kukorica és a fűszerpaprika feldolgozásának hagyományos, a tájegységre jellemző módszereivel ismerkedhetnek meg azok, akik szombaton ellátogatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba - közölte Kodácz Csengele, az intézmény marketingvezetője.

Tovább »
Október közepétől ellenőrzi az őstermelőket az adóhatóság 2018. 10. 10.

Az adóhatóság megyei, fővárosi igazgatóságai október 15-től vizsgálatot indítanak az őstermelői tevékenységet folytató adózók körében.

Tovább »
Velemi Gesztenyenapok 2018. 10. 10.

Több mint tizenötezer vendéget várnak szombaton és vasárnap a velemi gesztenyenapokra.

Tovább »
Olaszrizling Október: nagykóstoló tizennégy borvidék boraival 2018. 10. 10.

Tizennégy borvidék olaszrizlingjeit és olaszrizling alapú házasításait felsorakoztatva mutatja be Magyarország legkedveltebb fehérborát a 6. Olaszrizling Október nagykóstoló szombaton a Hotel Corinthia Budapestben.

Tovább »
Saját kocsmát kap a Horizont sörfőzde 2018. 10. 09.

A Kőbánya túlsó felén dolgozó, remek söröket főző Horizont végre fix helyet kap a város szívében.

Tovább »
Fémdarab egy goji bogyós termékben 2018. 10. 09.

Az Egyesült Királyság bejelentése szerint – vállalati önellenőrzés során – fémdarabokat találtak az egyik, csokoládéba mártott nyers goji bogyó termékben, amelyből Magyarországra is érkezett. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a RASFF rendszeren keresztül értesült a riasztásról.

Tovább »
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. ...
  9. 191

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.