GasztroHírek

Juh- és kecskehús, valamint a tejtermékek fogyasztását ösztönzik 2019. 12. 12.

Juh- és kecskehús, valamint tejtermékek fogyasztását ösztönző kampányt indít a kormány, amelynek célja, hogy az erősen exportorientált ágazat termékei utat találjanak a magyar fogyasztókhoz is - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Budaörsön.

Tovább »
Bormesterek találkozója Somlón 2019. 12. 04.

A Tornai Pincészetben 2002 óta minden év november végén megrendezik az András napi Bormester Találkozót, a tudomány és a szakma újborkóstolóval egybekötött konferenciáját, és ekkor adják át a Somlóért – Tornai Endre Emlékdíjakat is. Ez alkalommal még egy különleges esemény zajlott: felavatták a pincészet új...

Tovább »
Új magyar gin: itt a Búzavirág 2019. 11. 29.

Egy jó gin koktél alapanyagként bármilyen fogyasztói környezetben megállja a helyét. A napokban piacra került Búzavirág Dry Gin viszont minden hozzákevert más ital nélkül is nagyon finom.

Tovább »
Kapszulás kávét tesztelt a Nébih 2019. 11. 28.

A népszerű kapszulás kávék „eszpresszó” típusainak átfogó vizsgálatára került sor a legújabb Szupermenta teszten. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt. Jelölési hibák miatt összesen 6 esetben indult...

Tovább »
Jön a mentes karácsony! 2019. 11. 27.

Harmadszor rendezik meg az adventi időszakban a Csak a Mentes Karácsonyi Vásárt, ahol a rutinos vásárlók és a kezdő mentesen étkezők is beszerezhetik az ünnepi élelmiszereket, alapanyagokat.

Tovább »
Advent Siófokon 2019. 11. 27.

A Balaton és annak fővárosa, Siófok télen is számos élményt tartogat. Korcsolyázhatunk a Jégkikötőben, nézelődhetünk az Aranycsengő Adventi Vásárban, és csobbanhatunk egyet a Galerius Fürdőben. A Balaton 2019 Gasztrokalauzt azért vigyünk magunkkal.

Tovább »
Tilos a szarvasgomba a Bocuse magyar döntőjén 2019. 11. 26.

Már nyilvánosak a 2020-as Bocuse d’Or séfverseny hazai döntőjének az alapanyagai.

Tovább »
Hétvégén irány a Balaton! 2019. 11. 26.

November 30-án újraindul a téli Gasztropiknik programsorozat a Balaton körül. Az idén ötéves Balatoni Kör egyik legfőbb célkitűzése, hogy a Balatont, mint turisztikai régiót egész évben mozgásban tartsák. Ez, úgy tűnik, sikerül.

Tovább »
Vulkanikus borok világtalálkozója Budapesten 2019. 11. 26.

Több mint negyven magyar és nemzetközi, vulkanikus termőhelyen gazdálkodó pincészet borai, valamint számos hazai és külföldi borszakértő előadásai, mesterkurzusai várják a közönséget a GoVolcanic borfesztiválon november 29. és december 1-je között a budapesti Holdudvarban.

Tovább »
Adománygyűjtés 200 áruházban 2019. 11. 21.

2019-ben ismét megszervezi hagyományos Karácsonyi Adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület. Három napon keresztül, november 22-én, 23-án és 24-én országszerte közel 120 település több mint 200 áruházában várják a lakosság élelmiszeradományait.

Tovább »
  1. 2
  2. 3
  3. 4
  4. 5
  5. 6
  6. 7
  7. 8
  8. ...
  9. 209

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.