GasztroHírek

Goût de/Good France: a francia gasztronómia ünnepe 2017. 03. 01.

Magyarországon 15 étterem – köztük 11 fővárosi – is részt vesz a Goût de / Good France gasztroeseményen, amelyek között a csúcsgasztronómia és a minőségi bisztró egyaránt képviselteti magát, és amelyek március 21-én különleges, kifejezetten az eseményre összeállított, franciás menüsorral várják az...

Tovább »
A Balatonnál idén is megrendezik a Torkos Csütörtököt 2017. 03. 01.

A jelenlegi adatok szerint a Balaton körül 14 település - étterem, vendéglő, gyorsétterem - tartja meg a hagyományos Torkos Csütörtök akciót. Egyes helyeken a hamvazószerda utáni csütörtököt "kövércsütörtöknek" vagy "zabálócsütörtöknek"nevezték, mert e napon ismét szabad volt húst enni, hogy elfogyasszák a farsangi...

Tovább »
Új kategória: Brillante néven hirdettek párlatversenyt 2017. 02. 28.

Brillante-2017 néven rendezik meg a Gyulai Pálinkafesztivál keretén belül a párlatversenyt, amelyre a magán- és bérfőzetők mellett idén kereskedelmi főzdék is nevezhetnek.

Tovább »
A Costes lett az év étterme 2016-ban 2017. 02. 28.

A Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán Budapesten.

Tovább »
Élelmiszerminőség és politika 2017. 02. 27.

Rendkívüli kormányfői csúcstalálkozón foglalkozik majd a négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - azzal a problémával, hogy a nagy nemzetközi cégek eltérő összetételben és minőségben forgalmazzák azonos márkájú élelmiszertermékeiket Nyugat-, illetve Kelet-Európában - jelentette be...

Tovább »
Magyar sikerek a Dublin Craft Beer sörversenyen 2017. 02. 27.

Huszonhárom magyar sört díjaztak a Dublin Craft Beer Cup elnevezésű írországi kézművessör-versenyen, amelyen a nagydíjat is egy magyar sörfőzde, a Horizont kapta.

Tovább »
Több mint száz bor a Magyar Borok Bálján 2017. 02. 24.

Február 25-én a Corinthia Grand Hotel Royal szállodában kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja. A bál immár 12. alkalommal, több mint 100 kóstolható hazai borral, top séfek által összeállított menüvel és gazdag programkínálattal várja a borok és a gasztronómia rajongóit.

Tovább »
Töltött Hold Gasztrovíkend a Belváros Piacon 2017. 02. 24.

Második alkalommal kerül megrendezésre a Belvárosi Önkormányzat által üzemeltetett Belvárosi Piacon a Gasztrovíkend február 24-26. között. Az ingyenes rendezvényen jobbnál jobb vendéglők, termelők és a piaci üzletek izgalmas kínálatába kóstolhatnak bele az érdeklődők.

Tovább »
Húsgolyóba, kávéba rejtett Ázsia 2017. 02. 23.

Ázsia ízei jelennek meg chimichangában, húsgolyóban, burgerben sőt, még a kávéban is a Millenárison, a hétvégi Food Truck Rally-n. A street food-osoknak öt, előre meghatározott fűszerből hármat fel kell használniuk a versenyételekhez, a szakácsok a koriander, csillagánizs, gyömbér, fahéj és a kardamom variációit...

Tovább »
Ma kezdődik a mohácsi busójárás 2017. 02. 23.

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik ma a mohácsi busójárás, amelyen hat napon át minden eddiginél több, mintegy 1300 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Tovább »
  1. 3
  2. 4
  3. 5
  4. 6
  5. 7
  6. 8
  7. 9
  8. ...
  9. 149

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább