GasztroHírek  » 

Szarvasgomba a Placcon

Szarvasgomba a Placcon

2019.10.14.  | Réthly Ákos

A ferencvárosi Élesztőház sokak számára csak romkocsmaként ismert, pedig immár hagyományosan termelői piac is működik itt Pancs Gasztroplacc néven. És szombat délelőttönként nem csak vásárolni lehet, hanem kóstolók, étel- és italbemutatók, előadások, workshopok, közös főzés és ebéd is várja az érdeklődőket.

E sorozat jegyében rendezték meg október közepén az „Erdei és szarvasgomba feszt”-et, amelyen gombás szakemberekkel, termelőkkel és készítményeikkel lehetett találkozni.

Az erdei gombákkal a piac hagyományos területén, míg a szarvasgomba készítményekkel a bejárat közelében, elkülönített asztaloknál ismerkedhettek a vásárlók. Az aktuális piaci ebédet a Triffla gombabolt munkatársai készítették, amely ez alkalommal bográcsban főtt kávés-kakaós-citrusos gombapörkölt volt.

Nagy népszerűségnek örvendhetett a szarvasgombás zsíros kenyér, mert érkezésünkkor ebből már csak a morzsákkal találkozhattunk, és a szarvasgombás (trüffel) krémmel töltött fehércsokis-sós bonbonból is az utolsó darabot sikerült elcsípnünk. Íme a bizonyosság, hogy milyen népszerűek az ilyen kezdeményezések!

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.