GasztroHírek  » 

Guinness-rekord: Három tonnányi guacamolét készítettek el

Guinness-rekord: Három tonnányi guacamolét készítettek el

2017.09.05.  | MTI

Rekordot jelentő három tonnányi guacamolét készítettek el vasárnap a mexikói Jalisco államban.

A mexikói konyha jellegzetes fogásának számító pikáns étel ezer ember munkájának köszönhetően készült el, akik 25 ezer avokádót zúztak péppé a rekord felállításához.

A szórakoztató kezdeményezésnek politikai apropója is volt, mivel jelenleg is folyik Mexikóvárosban az 1994-ben hatályba lépett Észak-amerikai Szabadkereskedelmi Egyezmény (NAFTA) újratárgyalása Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok küldöttségeinek részvételével.

Az Egyesült Államok avokádófogyasztásának csaknem 80 százalékát Mexikó biztosítja, ahol Jalisco immár az ország második legnagyobb avokádótermesztője Michoacán állam után.

A vasárnapi rendezvényen több mint 600 szakácstanonc és Concepción de Buenos Aires város 400 lakója készítette el a hagyományos mártogatóst a helyszínre kiérkezett több ezer érdeklődőnek.

A rendezvényen az állam kormányzója is részt vett, hogy átvegye a rekordot elismerő dokumentumot a Guinness-rekordok könyvének képviselőjétől.


Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.