Ízvadászat »  Világkonyha

Ha az ausztrálok pizzáznak: kenguru és emu a feltét

Ha az ausztrálok pizzáznak: kenguru és emu a feltét

2019.08.12.  | Orbán Szilvia

Hol van már az idő, amikor egy pizza feltéteként „csak” fűszeres paradicsomszószt és mozzarellát tudtak elképzelni az emberek.

A pizza a világ minden részén ismert és kedvelt étel, amelyet azért – bár sokan ragaszkodnak a hagyományos elkészítéshez – mégis mindenhol kicsit a saját ízlésükre is alakítanak a helyiek. 

Így lehetséges, hogy ami egy olasznak igazi szentségtörés, máshol teljesen természetes feltét: az ananász, a tejföl, a zöldborsó… vagy éppen a kenguruhús. 

A világ túlfelén, a távoli Ausztráliában ugyanis kóstolható ilyen pizza, sőt, az Australian Heritage Hotelben meg is duplázzák az élvezetet: speciális pizzájukon, amely a Coat of Arms nevet viseli, a kontinensnyi ország két ikonikus állata – az emu és a kenguru – a fő feltét, írja a FoodBeast.  

A patinás, közel 120 éves pub Sydney egyik építészeti látványossága, egyben kedvenc vendéglátóhelye is, amelyet mind a helyiek, mind pedig a turisták szívesen látogatnak. A kocsma különleges pizzájának egyik felét kenguru steakkel és paprikával, míg a másikat pácolt emuhússal és lédús helyi paradicsommal megpakolva, majd a sütőből kivéve – az országban őshonos –citrommirtusszal kevert majonézzel meglocsolva kínálják. 

A kenguru húsát leginkább az őzéhez hasonlítják, míg a pácolt emu kifejezetten a sovány marhahúsra emlékeztet, s bár mindkét hústípus meglehetősen zsírszegény, a különleges pizzán mégis szaftosak, zamatosak maradnak.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.